۱۰ استودیو بازیسازی برتر تاریخ بازیهای ویدئویی
این روزها بازیهای ویدئویی بخشی جدانشدنی از زندگی افراد زیادی در جهان شدهاند. بهطوری که همه ساله بازیهای ویدئویی زیادی منتشر میشوند و با فروش بالای خود، سود بسیار هنگفتی را برای استودیوهای بازیسازی به همراه دارند. اما گاهی اوقات بعضی از بازیها، فراتر از یک بازی معمولی هستند و توجه بیشتر منتقدان و کاربران را به خود جلب میکنند و همین موضوع باعث میشود انتظارها از استودیو سازنده بازی نیز بالا برود. تعداد زیادی از این استودیوها نتوانستهاند موفقیتهای پیشین خود را تکرار کنند و به سرنوشتی مانند استودیو بازیسازی «تی اچ کیو» (THQ) دچار شدهاند. اما تعداد کمی از این استودیوها نه تنها سقوط نکردهاند، بلکه روز به روز بهتر شدهاند و نام خود را در تاریخ این صنعت جاودانه کردهاند. در این مقاله ما قصد داریم به ۱۰ استودیو بازیسازی برتر جهان نیمنگاهی بیندازیم. در ادامه با وبسایت دنیایبازی همراه باشید.
۱۰. Id Software:
استودیو بازیسازی «اید سافتور» (Id Software) در سال ۱۹۹۰ کار خود را بهطور رسمی آغاز کرد و از همان سال تا به حال موفقیتهای زیادی را کسب کرده است. از سری بازیهای «دوم» (Doom) که انقلابی در سبک شوتر-اول شخص ایجاد کردند گرفته تا بازیهایی مانند «ولفشتاین» و بازی Quake III Arena که آن هم در بخش چندنفره بسیار قوی ظاهر شد؛ همه و همه «اید سافتور» را به یکی از بهترین استودیوهای بازیسازی جهان تبدیل کرده است. شایان به ذکر است بهتازگی این استودیو اعلام کرده مشغول ساخت نسخه سوم سری بازیهای افسانهای «دوم» است.
۹. Maxis:
دیدن اسم این استودیو بازیسازی در این لیست چندان هم غیرقابل انتظار نیست. این استودیو که در سال ۱۹۸۷ توسط industry luminary پایهگذاری شد، برای این کمپانی بازیهای خوبی مانند «سیمسیتی»، «سیمانت» و «سیمارث» را تولید کرد. با موفقیت این بازیها، توجه کمپانی بزرگ «الکترونیک آرتز» به این استودیو جلب شد و سرانجام در سال ۱۹۹۷ موفق به خرید آن شد. خرید این استودیو باعث بهوجود آمدن یکی از بهترین عناوین تاریخ رایانههای شخصی یعنی سری بازیهای «سیمز» (The Sims) شد. بهتازگی اعلام شده است این استودیو درحال ساخت نسخه جدیدی از بازی «سیمسیتی» است.
۸. Blizzard Entertaiment:
تقریبا تمام کسانی که ارتباط خیلی کمی هم با دنیای بازیهای ویدئویی دارند اسم این کمپانی را شنیدهاند. «بلیزارد» (Blizzard) که در سال ۱۹۹۱ پایهگذاری شد؛ کار خود را با بازی «واکینگهای گمشده» (The Lost Vikings) در سال ۱۹۹۲ آغاز کرد. بعد از آن بازی موفق «بلکتورن» (Blackthorne) را در سال ۱۹۹۴ برای کنسول «سوپر نس» (Super NES) و رایانهها شخصی منتشر کرد؛ ولی اینها تمام کار نیست. اوج کار استودیو بلیزارد با انتشار بازی فوقالعاده «وارکرفت: اورکها و انسانها» (Warcraft: Orcs & Humans) آغاز شد. در سال ۲۰۰۱، بلیزارد با انتشار بازی فوقالعاده «استارکرفت» (Starcraft) در سبک استراتژی و بازی «دیابلو ۲» (Diablo II) انقلابی بهپا کرد که نظیر آن را کمتر دیده بودیم. بهطوری که فروش سری بازیهای «وارکرفت» به بیشاز ۱۲ میلیون رسید. پس از آن بلیزارد به سمت بازیهای آنلاین روی آورد و در سال ۲۰۱۲ با عرضه بازی «استارکرفت ۲» توانست عنوان برتر را در ای-اسپورت (E-Sports) را کسب کند. همه اینها مدارک بسیار محکمی برای فوقالعاده بودن این استودیو بازیسازی هستند که نام آن را در این صنعت جاودانه کردهاند.
۷. Valve:
قطعا خیلی از بازیبازان منتظر مشاهده این استودیو در لیست نیز بودند. استودیو بازیسازی «والو» (Valve) که در سال ۱۹۹۶ تاسیس شد تا کنون هیچ عنوان ضعیفی را منتشر نکرده است که موجب ناامیدی طرفداران این استودیو شود. شروع کار این استودیو، با انتشار بازی افسانهای «نیمه-عمر» (Half-Life) در سال ۱۹۹۸ آغاز شد. این بازی سکوی پرتاب این استودیو بود و باعث ساخت سری بازیهای دیگری نظیر «کانتر-استریک» (Counter Strike)، «تیم قلعه» (Team Fortress) و «روز شکست» (Day Of Defeat) شد. البته نمیتوان بازی فوقالعاده پرطرفدار «دوتا ۲» (Dota 2) و همچنین بازی Left For Dead را فراموش کرد. همچنین شبکه «استیم» (Steam) که برای رایانههای شخصی است و سازندگان میتوانند بازیهای خود را بر روی آن عرضه کنند، یکی از قدرتمندترین و پرطرفدارترین برنامههای دنیای بازیهای ویدئویی نیز است. همه این مطالب باعث شده است استودیو بازیسازی والو به یکی از بهترین استودیوهای بازیسازی تاریخ تبدیل شود.
۶. Squaresoft:
شاید خیلیها حتی اسم این استودیو را نشنیده باشند. اما بازیبازان قدیمی این استودیو را به خوبی میشناسند. اسن استودیو که در سال ۱۹۸۶ تاسیس شده است، در سال ۲۰۰۳ با استودیو «انیکس» (Enix) ادقام شد و استودیو بازیسازی بسیار مشهور «اسکوئر انیکس» (Square Enix) بوجود آمد. استودیو بازیسازی «اسکوئرسافت» در ساخت بازی در سبک «آر پی چی» مهارت خاصی نیز داشت. از بازیهای معروف این استودیو میتوان به سری بازیهای «فینال فانتزی» (Final Fantasy)، «کرونو» (Chrono) و Xenogears اشاره کرد. شاید درحال حاضر دیگر اسمی از این استودیو وجود نداشته باشد، ولی اگر این استودیو نبود شاید سبک آر پی جی اینقدر پیشرفت نمیکرد.
مقاله خوبی بود فقط :
:۲۴:
یکم با رتبه ولو مشکل دارم
ممنون
اره واقعا. منم مشکل دارم.
اخه کانتر و دوتا و تیم فورترس فکر کنم ایده ی ماد ساز ها بود نه ولو.
من نمی دونم چرا نینتندو رو دست کم می گیرین لطفا wii u بگیرین بازی کنین بعد نظر بدین
مقاله خوبی نبود
تشکر
من کلا با رتبه ها مشکل دارم :۲۴:
مقاله جالبی بود تشکر
پرچم نینتندو بالا هست
مرسی بابت مقاله
با بعضی از رتبه مشکل دارم
چرا بایوور نیست ؟؟ :۱۲:
من کلا با عمه ی ای جی ان مشکل دارم :۲۳:
ممنون بابت مطلب
رفتم دیدم بایوورو گذاشته چهاردهم :۲۳:
من برم از خجالتشون در بیام :۲۴:
ممنون از نویسنده مقاله.
اما واقعا با خودتون چی فکر کردید که برگردان فارسی chrono رو (چرونو) ذکر کردید؟ نه خداییش اینقدر مسخره تلفظ می شه؟ نزدیک ترین واژه ای که هم آوا با اون هست و به مخیلتون خطور می کرد کرونوس نیست؟ وقتی داشتید می نوشتید، تعجب نکردید که همچین واژه ی عجیب رو حداقل به فارسی تلفظش رو ذکر نکنید تا مبادا خواننده ها با خواندنش به جای اینکه راهنمایی بشوند، بیشتر به بی راهه بروند یا حتی خنده شون بگیره؟ حداقل وقتی دارید برگردانی می کنید، یک چکآپ بزنید.
ممنون از اینکه اصلاحش کردید.
ممنون از مقالتون ولی به نظر شخصی جای والو اونجا نیست هرچقد هم بزرگ باشه سگا و بایور چی کم دارن مگه؟ این ign هم بعضی وقتا یه چیزیش میشه
شما اگه half life رو بازی کرده بودی این حرف رو نمیزدی
جالب بود ممنون.
انتظار نداشتم راکستار رو تو رتبه ی سوم ببینم :۱۵:
Sierraهم خیلی پایینه بنظرم…
کلا چن تا از رتبه هاشون زیاد منطقی بنظر نمیان که خب طبیعیه
هیچ کس نمیتونه با یه لیست همه رو قانع کنه
ناتی داگ :۲۳: :۲۳:
رده بندی خوبی هستش :۱۵:
البته تیتر باید این میشد
۱۰ استودیو بازی ساز تاریخ ساز و تاثیر گذار و جریان ساز دنیای گیم
واقع بین باشیم تمامی این ۱۰ استودیو بازی ساز کمی از برتر
فاصله گرفتند .
موافقم
البته بایوویر با این تیتر شما هم باید تو ده تا باشه به نظرم.
باید یه لیست honorable mentions هم میرفتی.ناتی داگ، گیرباکس و…
به نظر استودیوهای بزرگ دیگه ای هم هست که بازی های بزرگی ساختن مثل ناتی داگ
به نظرم جاش توی این لیست بود
نینتندو اختلاف وحشتناکی با همه این استودیو ها داره که واقعا لایق این رتبست :۱۵:
ولی بنظرم valve باید یکم بالاتر میبود ناتی داگ هم حداقل باید جز ده تا میبود…
ولی این جمله یعنی چی که خیلی ها ممکنه ناراحت شن?
فک کنم تو ترجمه اضافه شده چون فقط ممکنه ایرانیا ناراحت شن :\
سن مغز ترجمه چیه? ?
Brain age
Shigeru miyamoto
:v