بازار بازیهای موبایلی بر خلاف تصورات عموم، بسیار پرطرفدار و سودآور است و تقریبا به صورت دائمی و ماهانه شاهد عرضه بازیهایی هستیم که در عین سادگی در گیمپلی و گرافیک و سایر جنبههای طراحی، به سرعت در سطح دنیا فراگیر میشوند و به لطف دسترسی بالای گوشیهای هوشمند و همچنین سهولت در نصب و تهیه بازیهای موبایل، آمارهای عجیب و چشمگیری را رقم میزنند که تصور آن در حوزه بازیهای کنسول دشوار است و تعداد محدودی توانستهاند به آن نزدیک شوند با نقد و بررسی بازی پوکه مبارزان کپانی میخواهیم به جواب این سوال برسیم که آیا این بازی ایرانی نیز یکی از همان بازیهای تاثیرگذار است؟ در ادامه با نقد و بررسی بازی پوکه: مبارزان کمپانی دنیای بازی را همراهی کنید.
مسلما با رشد و پیشرفت بازیهای موبایل، پیچیدگی و تنوع در آنها نیز درست مانند بازیهای کنسولی افزایش مییابد و مدتها است از برهه بازیها ساده با گیمپلی محدود فاصله گرفتهایم و بعضا با بازیهایی مواجه میشویم که تمییز دادن آنها از بازیهای کنسول دشوار است. به لطف منابع کمتری که برای ساخت یک بازی خوش ساخت موبایل نیاز است، استودیوهای ایرانی نیز در حوزه بسیار فعال بودهاند و در سالهای اخیر بازیهایی عرضه شدند علاوه بر حلب رضایت مخاطبان داخلی، در عرضه بین الملل نیز موفق بودند. محصول جدید پیله گیمز نیز در همین دسته قرار دارد و میان کاربران ایرانی توانسته به محبویت خوبی دست یابد و بنابراین بر آن شدیم تا یک بررسی از جوانب مختلف این عنوان داشته باشیم.
بررسی طراحی صوتی و بصری
اجازه دهید بررسی بازی پوکه: مبارزان کمپانی را با واصحترین بخش هر بازی یعنی طراحیهای بصری و صوتی آن آغاز کنیم. موتور بازی سازی یونیتی در سالهای اخیر و به لطف آپدیتهای اساسی و کلیدی که به خود دیده، به یک ابزار کامل و تقریبا بینقص در ساخت انواع بازیها با سبکهای مختلف تبدیل شده و بعضا میبینیم که بازیهای کنسولی نیز با این موتور تولید میشوند. در بازی پوکه: مبارزان کمپانی طراحهای کارکترهای بازی، محیطها و منوها به درستی صورت گرفته به لطف انتخاب طیف رنگی متفاوت و در عین حال نه چندان متضاد، در عین زیبایی، چشم مخاطب به سرعت به بخشهای مختلف مانند سنگرها برای پناه گرفتن، سپر محافظ دو دشمنان و نوار سلامتی خود و دشمنان عادت میکند و نیازمند به چک کردن دائمی زمان پر شدن خشاب یا حمله مخصوص نیست. منو اصلی بازی و گزینههای متعدد آن در اول کمی گیج کننده هستند و بویژه اگر شما از آن دسته مخاطبان باشید که به صورت تفننی به تجربه بازیهای موبایل میپردازند، خو گرفتن که بخشهای مختلف ممکن است کمی زمان بر باشد
در حوزه طراحیهای صوتی نیز باید گفت تیم سازنده قابل قبول ظاهر میشوند و افکتهای صوتی مانند حرکت، شلیک کردن و شکست دادن یکی از شخصیتها، کاملا با لحن بازی و طراحیهای بصری آن همخوانی دارند. شاید تنها ایرادی که در این بخش میتوان متصور شد، موسیقیهای منو بازی است که چندان با فضای حرکت در بخشهای مختلف و ارتقا شخصیت همخوانی ندارد و پس از مدتی شاید تحمل آن کمی سخت باشد. البته این مسئله به لطف امکان کنترل اصوات مختلف از جمله موسیقی و افکتهای صوتی که در تنظیمات بازی قرار دارد، قابل رفع است و نمیتوان آن را یک ایراد بزرگ تلقی کرد. یکی از کارهای نوآورانهای سازندگان در این بخش انجام دادهاند و به هنگام بررسی بازی پوکه: مبارزان کمپانی به آن پی میبریم، صداگذاری شخصیت راهنما بازی به کمک یک صداپیشه حرفهای است که در عین جلوگیری از کسالت بار شدن خواندن بخشهای بازی، در غوطهوری مخاطب در جهان بازی نیز موثر است.
بررسی گیمپلی
پس از نقد بخش طراحیهای بصری و صوتی بازی پوکه: مبارزان کمپانی، نوبت به مهمترین بخش این عنوان و علت اصلی دیده شدن آن میرسیم: گیمپلی بازی. در حالت پیش فرض بازی مخاطبان از میان کارکترهای مختلف در یک میدان مبارزه به نبرد با سایر مخاطبان میپردازد. هر فردی که بتواند سریعتر به رکورد هفت امتیاز دست پیدا کند، بازی خاتمه مییابد و سه نفر آن به عنوان برنده معرفی میشوند. البته بازی شامل مودهای دیگری مانند شکار، فیوز، تسخیر و بزن بزن نیز است که هر کدام تفاوت قابل توجهی با دیگری دارند و از ساده و تکراری شدن گیمپلی بازی جلوگیری میکنند. هر دست بازی در حالت پیش فرض نزدیک به ۳ دقیقه زمان میبرد و همین مسئله باعث شده بتوان به راحتی و به صورت روزانه به تجربه بازی پرداخت. گیمپلی بازی ساده است و به شلیک، جابه جایی در یک محیط نسبتا کوچک و پر کردن نوار حمله ویژه خلاصه میشود. کارکترهای بازی از تنوع خوبی برخوردار هستند و هر کدام ویژگیهای مخصوص و منحصر به فرد خود را دارد که از تکراری شدن بازی جلوگیری میکنند. به لطف سیستم ارتقایی که در بازی وجود دارد، مخاطبان میتوانند پس از یافتن کارکتری که با سبک بازی آنها همخوانی بیشتری دارد، آن را با کسب سکه و تجربه ارتقا دهند تا کارایی خود را حفظ کنند.
نکته جالب توجه دیگری که به هنگام بررسی بازی پوکه: مبارزان کمپانی متوجه آن شدم، تلاش سازندگان برای حفظ انگیزه مخاطبان برای تجربه روزانه بازی و دائمی بازی است. پاداشهایی که برای تجربه مداوم بازی وجود دارد و بخشهایی جدید بازی که تنها با پیشرفت در بازی، تجربه آنها میسر است، سبب میشود مخاطبان همواره دلیلی برای بازگشت به بازی داشته باشند. موردی که در عین اینکه یک نقطه قوت برای بازی، نقطه ضعف آن نیز محسوب میشود، همین سادگی بیش از حد گیمپلی بازی است. تنوع چندانی در گیمپلی بازی وجود ندارد و وجود نداشتن حالتهایی مانند امکان تعویض اسلحه یا تعیین مپ مورد نظر نیز این مسئله را تشدید میکند. با توجه به اینکه روند پیشرفت در بازی نیز برای رسیدن به سطحی که امکان باز کردن ارتقا جدید برای کارکتر یا چالشهای جدید را نیز فراهم میسازد بدون استفاده از پرداختهای درونی برنامهای زمان بر است، نمیتوان انتظار داشت هر مخاطبی با علاقه و پیگیری این زمان را به تجربه پوکه: مبارزان کمپانی اختصاص دهد.
پاشنه آشیل بازی پوکه: مبارزان کمپانی
در ادامه بررسی بازی پوکه: مبارزان کمپانی نوبت به اساسیترین ایراد بازی میرسد. موردی که سالها است مخاطبان بازیهای موبایل و کنسول نسبت به آن معترض هستند و نظرات تند مخاطبان در حوزه بازیهای کنسولی سبب شد بازی سازان بسیاری از این تصمیم خود عقب نشینی کنند: پرداختهای درون برنامهای.
در این بخش باید گفت متاسفانه محصول پیله گیمز دقیقا مشابه بدنامترین بازیهای این حوزه عمل میکند. نرخ پیشرفت بازی بدون استفاده از الماسها و لوت باکسها بسیار کند است و همین مسئله در واقع به نوعی مخاطبان را مجبور میکند، اقدام به خرید کنند. به لطف ماهیت لوت باکسی و قمار گونهای آزاد کردن امکانات و شخصیتهای جدید، حتی نمیتوان یک قیمت مشخص را برای هر شخصیت متصور بود و ممکن است هزینه آزاد سازی یک ارتقا یا شخصیت جدید برای یک مخاطب بسیار بیشتری از مبلغی شود که میتوانست برای تجربه بازی پرداخت کند.
قیمت گذاری این الماسها که لازم است برای خرید یک لوت باکس هزینه شود نیز مورد تعجب آور دیگر است. باید گفت بعضی از این قیمتها به راحتی با بازیهای مشابه خارجی برابری میکنند و چه بسا حتی بعضا بیشتر از آنها نیز باشند.
همانطور که پیشتر در نقد بازی پوکه: مبارزان کمپانی نیز به آن اشاره شد، به دلیل پیشرفت بسیار کند در بازی، مخاطبان برای اینکه بتوانند به پیروزی در بازی و لذت بردن از آن ادامه دهند، ناگزیر به استفاده از پرداختهای درون برنامهای هستند و برخی از کارکترها نیز صرفا از طریق لوت باکسها آزاد میشوند.
جمع بندی نقد و بررسی بازی پوکه: مبارزان کمپانی
پوکه: مبارزان کمپانی یک بازی نوآور یا بازتعریف کننده ژانر خود، حتی در حوزه بازیهای موبایل نیست و سادگی بیش از حد گیمپلی بازی و پرداختهای درون برنامهای متعدد و (به نوعی) اجباری میتوانند بسیاری از مخاطبان را پس بزند اما، سهولت در تجربه بازی و زمان کم هر مبارزه آن و همین سادگی گیمپلی میتواند در طول روز، برای لحظاتی هر چند کوتاه مخاطبان را سرگرم کند. کنترلرهای بازی خوش دست هستند و سیستم نشانه گیری خودکار بازی امکان تجربه و لذت بردن از بازی را برای همه گروههای سنی فراهم کردهاست. اگر شما از آن دسته مخاطبان هستید که چندان پیشرفت و تنوع در بازیهای موبایلی برای شما اهمیت ندارد و تنها قصد دارید برای لحظاتی در طول روز سرگرم شوید، باید گفت محصول پیله گیمز میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
امیدواریم که مطالعه نقد و بررسی بازی پوکه: مبارزان کمپانی برای شما مفید بوده باشد. نظر شما در مورد این بازی ایرانی چیست؟
سلام.بیاید ارباب جنگ رو بروز رسانی کنید .یک روز از وقتش گذشته😁😁😁😁😎😎😎😎🤔🤔🤔
ارباب جنگ رو بروز رسانی کنید کجایید.سازندگان بازی😂😂😂
سلام.سازنده محترم بازی.شما اول نقص ارباب جنگ رو درست کن .بعدا به فکر ساختن بازی جدید باش. تو اینستا جواب نمیدین.به روز رسانی نمیکنید.بازی جدیتون هم مثل ارباب جنگ باشه خدا رحمت کنه. بازی رو پشتیبانی نمیکنید فقط به فکر جیبتون هستید .از مارکت خرید میکنی پول از حساب کم میشه ولی خرید رو دریافت نمیکنی.لطفا رسیدگی کنید.
سلام.سازنده محترم بازی.شما اول نقص ارباب جنگ رو درست کن .بعدا به فکر ساختن بازی جدید باش. تو اینستا جواب نمیدین.به روز رسانی نمیکنید.بازی جدیتون هم مثل ارباب جنگ باشه خدا رحمت کنه.
😠😠😠
عکساش که یه کپی ضعیف از براول استارز رو نشون میده.
کی میشه بازی سازای ما از ایده دزدی و راحت طلبی دست بکشن و خودشون یه ایده نو خلق کنن؟