گزارش: فردی که عکس او بدون اجازه در یک بازی ایرانی استفاده شد

در ۱۳۹۵/۰۱/۰۷ , 14:25:55
گزارش: فردی که عکس او بدون اجازه در یک بازی ایرانی استفاده شد

تصور کنید، در حال بالا و پایین کردن منوهای اپلیکیشن بازار هستید؛ دنبال یک بازی می‌گردید؛ اسم یک بازی توجهتان را جلب می‌کند و وارد صفحه‌ی بازی می‌شوید که ناگهان در قسمت توضیحات بازی چشمتان به عکس خودتان می افتد که به عنوان یکی از شخصیت ها ظاهر شده‌اید. عکس‌العمل شما چگونه است؟ به احتمال زیاد هیجان زده می‌شوید؛ حتی شاید این عکس را به دوستانتان نشان دهید و یا بازی را دانلود کنید تا به شخصیت خود در بازی برسید. اما اگر شما یکی از خبرنگاران ورزشی و نویسنده‌ی سایت طرفداری باشید چطور؟ یا سردبیر سایت ورزش ۳؟ یا حتی یک بازیگر معروف در دنیای سینما؟

چندی پیش توسط کانال توییتر فارسی در تلگرام (@OfficialPersianTwitter) با خبر شدیم بازی اندرویدی «صفر تا صد: دنده آخر» که یک بازی ایرانی در سبک ورزشی/مسابقه‌ای است، از عکس یکی از افراد حقیقی در طراحی شخصیت‌های خود استفاده کرده است. دنیای بازی با آقای علی امیری فر صحبتی در این رابطه داشت و عقاید او را درباره‌ی این اتفاق پرسید. سپس سراغ آقای اکبری مدیر مارکتینگ شرکت سازنده این بازی رفتیم تا پاسخ‌های ایشان را به نمایندگی از شرکت بشنویم. پس از هم صحبتی با علی آقا متوجه شدیم که از نویسندگان و ژورنالیست‌های سایت ورزشی طرفداری هستند و به عکاسی و خبرنگاری در حیطه‌ی ورزش مشغول‌اند.

IMG_20160325_022218.jpg.jpeg

طبق صحبت‌های علی، او هیچ اطلاعی از استفاده‌ی صریح چهره‌اش در بازی نداشته است و این کار بدون اطلاع او انجام شده است. آقای اکبری البته، می‌گوید که گرافیست ما برای طراحی چهره‌های شخصیت‌ها از بچه‌های خودمان شروع کرد و حتی خود من نیز در بازی حضور دارم.

شخصیت برگرفته از چهره ی آقای اکبری
شخصیت برگرفته از چهره ی آقای اکبری

اما کار به جایی کشید که ما برای طراحی شخصیت کمبود چهره داشتیم و گرافیست ما دست به دامن تصاویر گوگل شد. اما تصویر آقای امیری فر در Google Image قرار ندارد و حتی با سرچ تصویر نیز نمی‌توانید به نتیجه برسید.

IMG_20160325_022918.jpg
حتی با سرچ تصویر اصلی، نتیجه ای در گوگل حاصل نمی شود

در این صورت می‌بایست عکس آقای امیری فر از پروفایل شخصی ایشان برداشته شده باشد که در این مورد خود جناب اکبری نیز قبول دارد که قبل از استفاده عکس باید از رضایت آقای علی امیری فر با خبر شده و سپس از آن استفاده می‌کردند. تنها دلیل ناراحتی او استفاده از عکس بدون هماهنگی و اطلاع قبلی است. همچنین او رابط کاری‌ای دارد که مایل نبود از این عکس با خبر می‌شدند تا مجبور به توضیحات اضافه برای آن‌ها شود.

 

شاید من آدم معروفی نباشم اما علاوه بر عکاسی، در سایت طرفداری ژورنالیست ورزشی هستم و در حیطه‌ی خودم، افرادی که با سایت و این عرصه آشنایی دارند من را می‌شناسند. البته بحث اجازه نگرفتن و در کجا استفاده کردن هم موضوعاتی جدا هستند. شاید اگر قبل از انجام این کار از من سؤال پرسیده می‌شد، موافق می‌بودم.

علی امیری فر

 

آقای امیری فر به اشتباه تصور کرده‌اند که شخصیتشان جزو خلاف‌کار های بازی است؛ درحالی‌که این طور نیست. همانطور که شما گفتید، شاید این اتفاق باعث مسرت بعضی افراد می‌شد و گرافیست ما نیز بر اساس همین فکر عمل کرده است و احتمالات دیگر را در نظر نگرفته است. در مورد کسب اجازه نیز من حق را به شما و آقای امیری فر می‌دهم.

محمد اکبری

البته این تنها عکس آقای امیری فر نبوده که در بازی استفاده شده است و از چهره‌های معروف سینما و تلویزیون نیز در ساخت شخصیت های این بازی استفاده کرده اند. تصاویر افرادی چون طناز طباطبایی، آرش میر احمدی، رؤیا نونهالی و… برای ایجاد چند شخصیت این بازی استفاده شده است. به نظر می‌رسد تصویر آقای پژمان راهبری، سردبیر ورزش ۳ نیز در بین این شخصیت‌ها دیده شده است.

Screenshot_2016-03-24-22-55-04 1 2

اما به نظر شما بهتر نبود که سازندگان این بازی با خلاقیت خود شخصیت‌های بازی را طراحی می‌کردند؟ به بازی‌ای که یحتمل با صرف زمان، هزینه، و پشتکار زیاد ساخته می‌شود باید بهای بیشتری داده شود و حداقلِ این بها، طراحی شخصیت‌هایی انحصاری برای بازی است که آقای اکبری خاطر نشان کرد گرافیست بازی مسئولیت طراحی شخصیت را ندارد و نمی‌تواند چنین کاری انجام دهد. اگر گرافیست شخصیت‌ها را طراحی نمی‌کند پس چه وظیفه‌ای دارد؟ به هر حال یکی از مواردی که برخی بازی‌ها را از دیگر بازی‌ها جدا می‌کند، صرف خلاقیت و دقت به جزئیات است.

آقای اکبری بعد از خبر دار شدن از این موضوع در توییتر ایشان چند توییت برای دلجویی فرستادند و پیشنهاد کردند اگر از حضورش در بازی ناراضی است او را از بازی حذف خواهند کرد.

IMG_20160324_222000.jpg

در آخر حرف آقای امیری فر این است که از توضیحات آن‌ها قانع نشده است و حتی اگر بتواند شکایت می‌کند.

حرف آخرم به آن ها این است که من از توضیحات آن‌ها قانع نشده‌ام و به نظرم این کار صرفاً سرپوش گذاری بر بی مسئولیتی است. من اگر بتوانم شکایت می‌کنم؛ حتی اگر به جایی نرسم درس عبرتی خواهد شد تا از دفعات بعدی قبل از استفاده از عکس‌های افراد بیشتر فکر کنند.

علی امیری فر

آقای اکبری هم به عنوان حرف آخر بار دیگر تأکید کردند که در صورت عدم رضایت عکس او از بازی حذف خواهد شد.

صحبت خاصی نیست فقط دوباره تکرار می‌کنم که کسی صحبت از خلافکاری ایشان نکرده است و کاراکتر توی بازی هم جزو خلاف‌کار ها نیست. نکته‌ی دوم اینکه تعمدی در استفاده از عکس ایشان نشده است و استفاده از این عکس صرفاً اتفاقی بوده است. و نکته‌ی سوم هم اینکه اگر اسباب رنجش شدیم عذرخواهی می‌کنیم و در صورت عدم رضایت، بلافاصله عکس را از بازی حذف خواهیم کرد.

محمد اکبری

نظر شما درباره‌ی این اتفاقات چیست؟ شما در این جریان حق را به چه کسی می دهید؟


6 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

    1. ربطی به بی جنبگی نداره. آگه قرار بر بی جنبه بودن باشه، پس توی خارج و فرهنگ جهان اول، همه باید بی جنبه باشن :|
      این هم یکی از شاخه های قانون کپی رایته. که مثل بقیه شاخه ها، اینم رعایت نشد تو کشورمون. کپی رایت که صرفا درمورد بازی و فیلم و برند نیست. بلکه چهره ی یک شخص که ممکنه تعداد کثیری بشناسند اش هم جزو قانون کپی رایت است.
      اتفاقا همین چند وقت پیش بود که یه خانواده ای از اکتیویژن بخاطر استفاده از نام و چهره ی یک نفر در بازی بلک ۲ شکایت کرده بودند

      ۰۰
  1. گفته حالا میخوای عکسو پاک میکنیم ولی خب شما ک نمیخوای درسته؟ :|
    بگی پاک کن هم میگن باشه بعد سال بعد باز میبینی هنوز هست بعد باز میپرسی میگن
    عه مگه گفتی الان پاک کنم :|

    ۰۰

در شبکه‌های اجتماعی،
به خانواده دنیای بازی بپیوندید!

برای اطلاع از جدیدترین اخبار، نقد و بررسی‌ها و ویدیوهای اختصاصی، ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید. همراه شما هستیم.

Dbazi Social Media

مقالات بازی

تاریخچه استودیو Giant Squid تاریخچه استودیو Giant Squid
توسط علی علی‌پور
0
سری بازی زلدا را چگونه بازی کنیم؟ سری بازی زلدا را چگونه بازی کنیم؟
توسط حسین کریمی
0
تاریخچه استودیو Team Cherry تاریخچه استودیو Team Cherry
توسط علی علی‌پور
0
تاریخچه استودیو Sandfall Interactive تاریخچه استودیو Sandfall Interactive
توسط میلاد طاهرنژاد
0
داستان کامل سری بازی اسپلینتر سل [پرونده] داستان کامل سری بازی اسپلینتر سل [پرونده]
توسط نریمان هروی
0
Mafia داستان سری بازی Mafia
توسط حسین کریمی
0
داستان سری بازی Halo داستان سری بازی Halo
توسط حسین کریمی
0
تاریخچه استودیو سی دی پراجکت رد تاریخچه استودیو سی دی پراجکت رد
توسط علی علی‌پور
0
داستان سری بازی S.T.A.L.K.E.R داستان سری بازی S.T.A.L.K.E.R
توسط علی علی‌پور
0
داستان سری بازی Death Stranding داستان سری بازی Death Stranding
توسط مهدی یوسفی
0

چند رسانه ای

تبدیل جهان Avatar به میدان نبرد تبدیل جهان Avatar به میدان نبرد [تماشا کنید]
توسط ایلیا حسامی
0
رونمایی از بسته الحاقی Assassins Creed Mirage رونمایی از بسته الحاقی Assassins Creed Mirage با نام Valley of Memory [تماشا کنید]
توسط محمدصدرا باقری
0
تریلر زمان عرضه بازی Ghost of Yōtei انتشار تریلر زمان عرضه بازی Ghost of Yōtei؛ آغاز ماجراجویی انتقام [تماشا کنید]
توسط محمدصدرا باقری
0
تریلر داستانی Battlefield 6 تریلر داستانی بازی Battlefield 6 در رویداد State of Play به نمایش درآمد [تماشا کنید]
توسط محمدصدرا باقری
0
معرفی بازی‌های رایگان پلی‌استیشن پلاس معرفی بازی‌های رایگان پلی‌استیشن پلاس در ماه اکتبر؛ آلن ویک ۲ در صدر لیست [تماشا کنید]
توسط محمدصدرا باقری
0
Master Ninja: دری به سوی سختی مطلق در Ninja Gaiden 4 Master Ninja: دری به سوی سختی مطلق در Ninja Gaiden 4 [تماشا کنید]
توسط ایلیا حسامی
0
ورود بروس لی وارد به جهان Hitman؛ هدفی مرموز در دسترس بازیکنان ورود بروس‌لی به جهان Hitman با هدفی مرموز در دسترس بازیکنان [تماشا کنید]
توسط ایلیا حسامی
0
اسپایدرمن و گوست رایدر در میدان نبرد Marvel Tōkon: Fighting Souls اسپایدرمن و گوست‌رایدر در میدان نبرد Marvel Tōkon: Fighting Souls [تماشا کنید]
توسط ایلیا حسامی
0
بازسازی ژاپن در نسخه جدید Microsoft Flight Simulator 2024 با جزئیات خیره‌کننده بازسازی کشور ژاپن در نسخه جدید Microsoft Flight Simulator 2024 با جزئیات خیره‌کننده [تماشا کنید]
توسط ایلیا حسامی
0
معرفی گیم‌پلی بازی Marvels Wolverine معرفی گیم‌پلی بازی Marvels Wolverine؛ انتشار در پاییز ۲۰۲۶ [تماشا کنید]
توسط محمدصدرا باقری
0