جنایتکاران واقعی یا شرخرهای بی‌نام‌ونشان؟

John Doe توسط John Doe
در
جنایتکاران واقعی یا شرخرهای بی‌نام‌ونشان؟

آیا نمایش جدیدترین نسخه‌ی سری بازی‌های «مافیا»، توقعات و انتظار پنج‌ساله‌ی ما را برآورده کرده است؟

بعد از سال‌ها شایعات فراوان، بازی مافیا 3 هم معرفی شد و جنجال زیادی برپا کرد. هم از این سو که سازنده‌هایش عوض شده بودند و هم از سویی که اتمسفر آن دگرگون‌شده بود. فعلاً چیز زیادی از بازی نمی‌دانیم اما بیایید و ببینیم که آیا نمایش جدیدترین نسخه‌ی سری بازی‌های «مافیا»، توقعات و انتظار پنج‌ساله‌ی ما را برآورده کرده است؟

اول از همه از نمایش CG بازی شروع می‌کنیم که مطمئنم خیلی‌ها موقع دیدنش حس عجیب توام با خوشحالی داشتند. این خوش‌حالی از جایی شدت می‌گیرد که متوجه‌ی شخصیت نسخه‌ی دوم یعنی «ویتو اسکالتا» می‌شویم. درست است که ویتو انگشت کوچیکه‌ی «توماس آنجلو» هم نمی‌شود اما هر چه باشد، باید از اینکه بالاخره سرنوشت مبهم او و دوستش (جو) مشخص می‌شود خیلی خرسند باشیم. همین هم باعث می‌شود منتظر داستانی پرپیچ‌وخم و فلش‌بک‌هایی به گذشته باشیم. البته از آن‌جهت که نویسنده‌ی داستان دیگر «دنیل واورا» نیست، نمی‌توان قبول کنم که داستان بازی آش دهان‌سوزی شود ولی وقتی توضیحات این استودیوی سازنده و هدفش برای ساخت بازی‌ها را می‌بینم به داستان امیدوار می‌شویم:

«اعتقاد به اینکه «هر شخصیت داستان منحصربه‌فرد خودش را داراست»، سرلوحه‌ی کاریِ ماست. ما باور داریم که یک بازی، نباید همیشه یک تجربه‌ی ثابت را به بازیکن بدهد. در «هنگر 13» (Hanger 13) ما می‌خواهیم بازی‌هایی بسازیم که به بازیکن اجازه می‌دهد همه‌ی بخش‌های داستان را خودش روایت کند و آن داستانی که خودش می‌خواهد را خلق کند.»

درست است، این همان ویتوست. با توجه به سفید شدن موهایش می‌توانیم بگوییم که بعد از شماره‌ی دوم، اتفاقات زیادی برایش رخ‌داده که پتانسیل داستانی را چندین تراز بالاتر می‌برد. امید می‌رود وجود داشتن ویتو در این نسخه، تنها به خاطر سودجویی نباشد و با دیالوگ‌ها و فلش‌بک‌های پخته‌ای متوجه‌ی سرگذشت او و دوستش شویم.[/caption]

لینکلن کِلی، سرباز بازنشسته‌ی جنگ ویتنام که زندگی‌اش را در یتیمی آغاز می‌کند. بعد از هم‌نشینی با گنگسترها، کار کردن در کلیسا و شرکت در جنگ متوجه‌ی بیهوده بودن همه‌ی این‌ها می‌شود. لینکلن بعد از برگشتن از جنگ، به شهر «نیو اورلئان» مهاجرت می‌کند. حالا در سال 1968 به‌سر می‌بریم؛ سال‌هایی که مارتین لوتر ترور و جنگ‌هایی تازه شروع شد. حالا لینکلن به دسته‌ی سیاه‌پوست‌های مافیایی می‌پیوندد و خانواده‌ای جدید پیدا می‌کند. اما در نهایت سروکله‌ی مافیای ایتالیا پیداشده و همه‌ی دوستان لینکلن رهسپار دیار باقی می‌شوند. از این رو، لینکلن هم با جمع کردن یک گروه کوچک‌تر به‌سراغ انتقام از قاتلان و اراذل و اوباش ایتالیایی می‌رود.

متاسفانه دشمن‌های اصلی‌ بازی جزء مافیای ایتالیاست که با ماهیت این سری در تضاد است. البته فعلاً نمی‌شود قضاوتی کرد. زیرا احتمالاً با «دیکسی مافیا» (Dixie Mafia) روبه‌رو هستیم که نمی‌توان اسمش را سنت‌شکنی گذاشت. بلکه باید آن را جزء یک تنوع خوب هم قلمداد کرد. باید صادق باشیم که دو شماره‌ی قبلی شیره‌ی مافیای سیسیل را کشیده‌اند و اگر قرار بود سازنده‌ها دوباره از کلیشه‌ها استفاده کنند، دستشان برای گسترش داستان بسته بود. دلیل اینکه این مافیای جدیدی که با آن مواجهیم هر قشری از مافیا را شامل می‌شود (سیاه‌پوست و سیسیلی) همین است. چون دیکسی مافیا برخلاف مافیای ایتالیا از استعدادهای گوناگون هر گروه استفاده می‌کند. از این‌ها که بگذریم، می‌رسیم به ایده‌ی نخ‌نمای «انتقام». نمی‌شود الان قضاوت کرد اما بخواهیم یا نخواهیم کار سازنده‌ها سخت‌تر شده است.

مافیاهای قبلی در زمان خودشان گرافیکی فوق‌العاده داشتند. همان شماره‌ی دوم هم برخلاف مشکلات بسیاری که داشت، اما از جهت تکنیکی بسیار خوش‌ساخت بود اما به‌نطر می‌رسد که هنگر 13 در این زمینه کمی تنبلی کرده است! حتی اگر به تریلر بازی هم دقت کنید متوجه‌ی این موضوع می‌شوید؛ مثلاً درجایی لینکلن از روبه‌رو به سر دشمن شلیک می‌کند اما دشمن از سمت راست و از روی صندلی به زمین می‌افتد! یا در قسمتی هم شاهد فرورفتن پاهای لینکلن در بدن دشمن هستیم. حتی در قسمتی لینکن زمانی که می‌خواهد دشمنش را با چاقو منهدم کند،‌ انیمیشن‌ها کمی در ذوق می‌زند. البته مدت زیادی تا انتشار بازی باقی‌ مانده و سازنده‌ها با رسیدن به مرحله‌ی «پالایش و بهینه‌سازی» می‌توانند این مشکلات را برطرف کنند.

بعد از امیدواری نسبت به داستان، نوبت به گیم‌پلی می‌رسد که جای حرف زیادی دارد. درست است که گیم‌پلی تغییرات زیادی به خود دیده اما تغییراتی که تا اینجا بازی را کمی شبیه سردمدار بازی‌های جهان‌ باز یعنی GTA کرده است. عیب اصلی بازی مربوط می‌شود به بخش ماشین‌سواری که به‌نظر هندلینگ خیلی متناسبی ندارد. شاید اگر بازی در زمان حال جریان داشت نمی‌توانستیم از آن خرده بگیریم ولی چنین هندلینگی برای یک بازی در دهه‌ی 60 کمی عجیب است. نسخه‌ی اول یکی از نکته‌های جالبش، این بود که تخریب پذیری ماشین‌ها اسکریپت شده نبودند ولی با توجه به نمایش‌ گیم‌پلی، تخریب‌پذیری ماشین‌ها می‌توانست خیلی بهتر باشد؛ به‌طور مثال در قسمتی لینکلن با ماشینش محکم از بغل به یک ماشین می‌کوبد اما در کمال تعجب ماشین منفجر می‌شود و حتی بغلش هم یک خراش برنمی‌دارد! حتی ماشین لینکلن در کنار آن همه انفجار صحیح و سالم باقی می‌ماند. در جلوتر هم لینکلن از ماشین خارج می‌شود که انیمیشن جالبی ندارد.

محیط‌هایی پرزرق‌وبرق و شاد، باعث شده‌اند که بازی آن ابهت مافیایی را نداشته باشد. کفایت می‌کند اگر کمی گیم‌پلی را مشاهده کنید تا ببینید بیش‌تر شبیه بازی‌های مثل «پدرخوانده 2» و حتی GTA است. البته شاید در تریلرهای بعدی بالاخره شاهد چند فرد کت‌وشلواری شیک‌پوش باشیم تا دوباره حس‌وحال نسخه‌های گذشته برایمان تداعی شود. یکی از چیزهای برجسته‌ی مافیا، همین صاحب سبک بودنش بود. مخصوصاً واقع‌گرایانه بودنش و چیزهایی که در بسیاری از جهان آزادها نمی‌دیدیم. به‌طوری‌که موقع بازی کردن مافیا تصور نمی‌کردیم در حال انجام یک GTA هستیم. اما در اطلاعات بازی آمده که تمرکزش روی بازی‌های جهان بازی مثل GTA  V است. بخواهیم یا نخواهیم هم GTA V بازی گردن‌کلفتی است و کار مافیا 3 در جهت خلق یک بازی موفق دیگر مثل GTA V واقعا سخت است. با توجه به H.U.D بازی هم می‌شود نتیجه گرفت که خبری از بنزین زدن در بازی نیست. این‌ها همگی قابلیت‌هایی بودند که باعث متمایز شدن مافیا می‌شدند و حذف شدن آن‌ها در این نسخه خوشایند نیست.

در مافیا 3، یک سری مرحله فرعی هم اضافه شده که مربوط می‌شود به پاکسازی گانگسترها از یک محل. این نکته را هم می‌توان منفی تلقی کرد و هم مثبت: منفی ازاین‌جهت که چنین مراحلی بارها در بقیه‌ی بازی‌های جهان باز اضافه شده و کار سازندگان مافیا 3 برای اینکه اینگونه مراحل کلیشه‌ای نشود دشوار است. همین‌طور ممکن است مثبت هم باشد. چراکه در نسخه‌های قبلی Free Ride یکی از بخش‌های کسل‌کننده بود و با افزوده‌شدن چنین مراحل فرعی‌ای، می‌توانیم از گردش در شهر بیش‌ازپیش لذت ببریم.

از راست به چپ: ویتو، کسندرا، لینکلن و بورک که قیافه‌ و لباسش کپی ترور است! فقط سازنده‌ها اسمش را عوض کرده‌اند تا شک نکنیم و ما هم که اصلاً شک نکردیم.

بعد از ورشکست شدن شعبه‌ی چک 2K (سازنده‌های سابق دو شماره‌ی اول مافیا)، نگرانی‌هایی درباره‌ی نسخه‌ی بعدی به‌وجود آمد. هم به خاطر اینکه تقریباً بعد از شماره‌ی دوم فهمیدیم سازنده‌های سابق مافیا تبدیل به مهره‌های سوخته شده‌اند و هم به این خاطر که معمولاً عوض شدن سازنده‌ها به ضرر یک سری تمام می‌شوند. مافیا 3 هم دقیقاً در چنین چیزی گرفتار شده است اما مدت زیادی تا انتشار باقی‌ مانده و باید چشم به‌راه نمایش‌های جدیدتر باشیم تا درباره‌ی سرنوشت مافیا 3 که فعلاً در هاله‌ای از ابهام است نتیجه‌گیری کنیم.


23 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. وقتی محوریت داستان دیگه مافیای سیسیلی نیست تمام تغییراتی که کرده در جهت درست بوده
    فضای این قسمت مافیا بیشتر به فضای خلاف کار های فصل دوم True Detective می خوره
    Mob War و از این دست چیزا. شهری که انتخاب کردن هم کاملا مناسب این فضا هست (اگه طبیعت اطراف نیو ارلئان هم در دسترس باشه عالی میشه)
    به جای مسائل خانواده و از این جور چیزا به تجارت اسلحه و مواد مخدر و دختر می پردازن تو این داستان ها. با توجه به زمان هم قابل توجیهه. دهه های 60 و 70 شروع همین مدل تجارت ها به شکل گسترده تو آمریکا بوده
    تنها نگرانی من در مورد مافیا 3 شخصیت اصلی و هدفش هست. اگه بخوان کل بازی رو روی انتقام این بابا از مافیا بچرخونن مطمئنا داستان خراب میشه
    البته امیدوارم به غیر از ایتالیایی ها و آمریکایی ها شاهد حضور روس ها هم باشیم

    ۰۰
  2. این بازی مصلما بازی فوق العاده ای از آب در میاد ولی من به عنوان مافیا بازی نمیکنم…به عنوان gta به سبک دهه 60 بازی میکنم… :12:

    ۰۰
  3. یکی از چیزهایی که تو مافیا های قبلی (مخصوصا نسخه دوم)خیلی دوس داشتم کت و شلوارهایی بود که شخصیت های بازی میپوشیدن.اصلا حس گنگستر بودن رو به خوبی به آدم میدادن.امیدوارم بتونم تو این نسخه هم این حس رو تجربه کنم. :18:
    من که از بازی خیلی خوشم اومده.گرافیک بازی اصلا برایم مهم نیست.برایه من اول داستان بعدش هم گیمپلی مهم و حیاطی هست که خدارو شکر هردوی این ها به نظرم خوب هستن. :18:
    برای تجربش لحظه شماری میکنم. :15:
    تشکر

    ۰۰
  4. من با هر چیش کنار بیام,با این شخصیت اصلیش نمیتونم,واقعا انتظار همچین چیزی رو از مافیا نداشتم,ولی به قول دوستان هنوز چیزی معلوم نیست,امیدوارم بر خلاف انتظار من بازی خوبی بشه.

    ۰۰
  5. به عنوان یه طرفدار دو آتیشه مافیا یه شدت این نسخه تو ذوقم زده به خصوص گیم پلی و گرافیک ضعیف و غیر قابل دفاعش

    ۰۰

در شبکه‌های اجتماعی،
به خانواده دنیای بازی بپیوندید!

برای اطلاع از جدیدترین اخبار، نقد و بررسی‌ها و ویدیوهای اختصاصی، ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید. همراه شما هستیم.

Dbazi Social Media

مقالات بازی

تاریخچه استودیو Giant Squid تاریخچه استودیو Giant Squid (+ویدیو)
توسط علی علی‌پور
0
داستان بازی Clair Obscur Expedition 33 داستان بازی Clair Obscur Expedition 33
توسط علی علی‌پور
0
داستان سری جنگ جهانی بازی Call of Duty داستان سری جنگ جهانی بازی Call of Duty
توسط حسین کریمی
0
تاریخچه شرکت راک استار گیمز تاریخچه شرکت راک استار گیمز
توسط سام حقیقی
0
سری بازی زلدا را چگونه بازی کنیم؟ سری بازی زلدا را چگونه بازی کنیم؟
توسط حسین کریمی
0
تاریخچه استودیو Team Cherry تاریخچه استودیو Team Cherry
توسط علی علی‌پور
0
تاریخچه استودیو Sandfall Interactive تاریخچه استودیو Sandfall Interactive
توسط میلاد طاهرنژاد
0
Mafia داستان سری بازی Mafia
توسط حسین کریمی
0
داستان سری بازی Halo داستان سری بازی Halo
توسط حسین کریمی
0
تاریخچه استودیو سی دی پراجکت رد تاریخچه استودیو سی دی پراجکت رد
توسط علی علی‌پور
0
بیوگرافی وینس زامپلا
توسط سام حقیقی
0
بیوگرافی تام کلنسی بیوگرافی تام کلنسی
توسط حامد محمدپور
0
بیوگرافی فومیتو اوئدا بیوگرافی فومیتو اوئدا
توسط مهدی یوسفی
0
بیوگرافی سم لیک بیوگرافی سم لیک
توسط مهدی یوسفی
0
بیوگرافی جوزف فارس بیوگرافی جوزف فارس
توسط محمدصدرا باقری
0
بیوگرافی هیدئو‌ کوجیما بیوگرافی هیدئو‌ کوجیما
توسط محسن کشاورز
0
بیوگرافی جف کیلی بیوگرافی جف کیلی
توسط محمدصدرا باقری
0
زندگی‌نامه نیتن دریک پهلوانان نمی‌میرند | زندگی‌نامه نیتن دریک
توسط فرشید عبدالله پور
8
بیوگرافی ساتورو ایواتا (Satoru Iwata)؛ من یک گیمر هستم
توسط صادق شجاعی‌فرد
11
Neil Druckmann, The Last of Us, Uncharted بیوگرافی نیل دراکمن – جاه طلبی در پی کمال در هنر
توسط افراسیاب
1

چند رسانه ای

معرفی بازی Metro 2039 در جریان مراسم شوکیس ایکس‌باکس معرفی بازی Metro 2039 در جریان مراسم شوکیس ایکس‌باکس؛ تاریک‌ترین روایت مجموعه در سال ۲۰۲۷ از راه می‌رسد
توسط محمدصدرا باقری
0
بازگشت مستر چیف با بازی Halo: Campaign Evolved بازگشت مستر چیف با بازی Halo: Campaign Evolved؛ نمایش تریلر جدید از بازی
توسط محمدصدرا باقری
0
نمایش تریلر جدید بازی Fable در مراسم ایکس‌باکس نمایش تریلر جدید بازی Fable در مراسم ایکس‌باکس؛ عرضه همزمان برای کنوسل‌های PC، پلی‌استیشن ۵ و ایکس‌باکس
توسط محمدصدرا باقری
0
نمایش اولین گیم‌پلی بازی Gears of War: E-Day نمایش اولین گیم‌پلی بازی Gears of War: E-Day در مراسم شوکیس ایکس‌باکس؛ انتشار بازی در ماه اکتبر 2026
توسط محمدصدرا باقری
0
رونمایی رسمی از بازی Rayman Legends: Retold رونمایی رسمی از بازی Rayman Legends: Retold در مراسم State of Play سونی
توسط پارسا بیرانوند
0
تاریخ انتشار بازی Onimusha: Way of the Sword تاریخ انتشار بازی Onimusha: Way of the Sword اعلام شد
توسط پارسا بیرانوند
0
رونمایی از تاریخ انتشار بازی Control Resonant رونمایی از تاریخ انتشار بازی Control Resonant در رویداد State of Play
توسط پارسا بیرانوند
0
نمایش تازه بازی Marvel’s Wolverine نمایش تازه بازی Marvel’s Wolverine، گیم‌پلی خشن و خونین بازی را به نمایش گذاشت
توسط پارسا بیرانوند
0
غافلگیری طرفداران با اعلام تاریخ انتشار Silent Hill: Townfall توسط شرکت کونامی غافلگیری طرفداران با اعلام تاریخ انتشار بازی Silent Hill: Townfall توسط شرکت کونامی [تماشا کنید]
توسط ایلیا حسامی
0
رونمایی رسمی از بازی Call of Duty: Modern Warfare 4 رونمایی رسمی از بازی Call of Duty: Modern Warfare 4 همراه با تاریخ عرضه
توسط پارسا بیرانوند
0