نقد بازی FABLE 3 (نسخه PC)

در
نقد بازی FABLE 3 (نسخه PC)

Fable ساخته پیتر مولینو، تاجر غلات سابق و بازی ساز امروز است که در اوایل با سبک نقش آفرینی خود پا به میدان گذاشت و با داشتن دنیایی فانتزی، داستان و روایت خوب و گیم پلی سرگرم کننده توانست مخاطبانی را برای خود دست پا کند. شماره ی سوم این بازی در پاییز سال پیش در اختیار دارندگان xbox360 قرار گرفت و اویل خرداد امسال در اختیار pc بازها. ما بازی را از چهار جهت بررسی خواهیم کرد.
روندبازی: گیم پلی بازی از سبک نقش آفرینی فاصله زیادی گرفته و بیشتر به یک عنوان ماجرایی اکشن تبدیل شده اما وجود انتخاب هایی در بازی و ارتقای سطوح خبر از وجود ریشه هایی از نقش آفرینی دارد. انتخاب هایی که در اوایل بازی مطرح بازی می شود به نظر مهم می آیند (مانند انتخاب کشتن دوست مورد علاقه یا مردم بی گناه) اما به شخصه هر دو را انتخاب کردم و فرقی در داستان یا حتی محبوبیت مردم نیافتم. در عوض از نیمه ی دوم بازی به بعد که پادشاهی را به دست می آورید انتخاب ها واقعا در روند بازی و حتی خود کارکتر تاثیر دارد تا جایی که با انتخاب های بد ممکن است شاخ در بیاورید!در بازی ماموریت های فردی به تعداد کل جمعیت انسان ها دو برابر وجود دارد! به این صورت که اگر شما به فردی محبت کنید و با او دوست شوید او به شما ماموریت می دهد که با انجام آن ها درجه دوستی شما بالاتر می رود اما مشکل اصلی این است که تمام این ماموریت ها به سه بخش مرا ببر، برایم پیداکن و برایم بیاور تقسیم می شود که به شدت خستته کننده و تکراری می شوند. در بازی دو شغل گیتار زدن و درست کردن کیک که هر دو از مکانیکی مشابه بهره می برند در کنار ماموریت ها فرعی وجود دارد. در بحث ارتقای سطوح فقط اسلحه ها و قابلیت هایی مثل نحوه ارتباط با مردم شما است که مرتقع می شود. محیط بازی بزرگ و وسیع است که به لطف نقشه سه بعدی لذت بخش تر هم می شود. مبارزات خوب هستند و بسته به این که با چه اسلحه ای مبارزه می کنید کمبو های محدود مفاوتی وجود دارد. شما مانند قبل قادر به استفاده از سلاح گرم و سرد و جادو هستید. در این نسخه شما می توانید مانند نسخه پیش در بین مرد محبوب یا منفور شوید. در کل باید در مورد گیم پلی بازی این طور گفت:((گیم پلی خوب که با مبارزات و انتخاب های جذاب(در اواسط بازی) قوت می گیرد اما به خاطر نبود ماموریت فردی متنوع به شدت خسته کننده می شود)).

گرافیک: شخصا از گرافیک بازی انتظار خیلی بیشتری داشتم. بالاخره بعد از حدود هفت ماه که از انتشار آن برای نسخه ای xbox میگذرد و این که نسخه مخصوص pc است باید گرافیک خیلی بهتری را می دیدم که ندیدیم. مکان ها و ساختمان های بازی هنوز هم همان شکل فانتزی خود را دارند. مناظری که در بازی به تصویر کشیده شده اند خوب اند ولی می توانستند بهتر باشند. همچنین نمی توان جزیات زیادی در بافت ها دید حال این بافت ها از صورت شخصیت ها گرفته تا بافت های خانه ها و درختان. البته باید بگویم کار طراحی خوب بوده و ما شاهد محیط های زیادی هستیم. این محیط ها از کوه های سرد و برفی گرفته تا صحراهای خشک و شهر های صنعتی و جنگل ها و … تنوع دارند. از نور پردازی بازی نمی توان ایرادی گرفت نور پردازی بازی خوب کار شده و اگر به انعکاس آن از روی برف ها و رد شدن آن از لا به لای شاخه ها توجه کنید بیشتر متوجه می شوید که این مساله در استفاده از جادو ها بیشتر نمایان می شود. صحبت زیادی نمی شود از گرافیک بازی کرد چون نه عالی است که بخواهیم از آن تعریف کنیم نه آن قدر بد است که بتوان از آن ایراد زیادی گرفت. درکل می توان گفت گرافیک بازی قابل قبول است.

موسیقی و صداگذاری: صداگذاری شخصیت ها خوب و طبیعی است و صداهای بازی از قبیل کاسه کیک سازی و گیتار زنی و صدای جنگل تا صداگذاری شخصیت ها خوب است. ساخت موسیقی بازی را Russell shaw به دوش می کشد و موسیقی همانند نسخه های پیش زیبا و ملایم و فانتزی است و به خوبی با بازی همخوانی دارد. البته باید به برخی از قطعه های حماسی زیبای آن اشاره کرد که خیلی خوب کار شده. شخصا توصیه می کنم موسیقی های بازی را تهیه کنید و به قطعه های تم اصلی و قطعه brightwall گوش کنید تا بفهمید چه قدر زیبا کار شده.

داستان: داستان بازی ادامه بازی قبل است. شما در نقش پسر یا دختر (بسته به انتخاب خودتان) بازی قبلی و برادر یا خواهر شاه نقش ایفا خواهید کرد. شما در ابتدای بازی به خواطر مشکلاتتان با برادرتان قصر را ترک می کنید تا با قیام، برادرتان را برکنار کنید و خود جای او را بگیرید. کلیت داستان بازی، ساده است اما از اواسط بازی که امپراطوری آلبیون را به دست می گیرید مردم مختلف انتظارات متفاوتی از شما دارند که عمل کردن یا نکردن به خواسته های آن ها منفعت و ضرر های خودش را دارد. در کل می توان گفت که داستان این قسمت به کلیشه های رایج نزدیک شده که این خطری جدی به حساب می آید.
نمرات:
گیم پلی:7.5
گرافیک:7
صداگذاری و موسیقی:8
داستان:6.5
امتیاز کلی :7.5

علیرضا محمدی کاربر سایت. نام کاربری:  bomberman


36 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. یک نقد کلاسیک عالی اما یک سری نکات هست که اگر دوست داری میتونی توی نقدهای بعدیت استفاده کنی :
    بیشتر این چیزهایی که نوشته بودی (به غیر از بخش داستان ) نقد فنی بازی بود.به نظر من نقد فنی طرفداران خاص خودش رو داره اما بد نبود به چیزهایی اشاره میکردی که از چشم هر کاربر عادی دور بوده باشه منظورم اینه که بتونی کاربر رو پای ادامه مطلب نگه داری.در قسمتی از مطالبت به صورت خشک به تعریف فنی بازی پرداختی.و بیشتر چیزهایی رو که گفتی کاربر خودش اونرو در بازی تجربه میکنه پس بهتر بود برای اینکه نقد متفاوتی ارائه بدی این بازی رو با نقش آفرینی کلاسیک و اصیل مقایسه میکردی و کمبودهای اونرو نسبت به یک بازی اکشن گوشزد میکردی.و اما یک نکته دیگر که حتما توصیه میکنم بهش عمل کنی پرداختن بیشتر به بخش داستانه که در این نقد از نظر من زیاد بهش نپرداخته بودی.مثلا میتونستی از تفاوت داستان در صورت انتخاب شاهزاده دختر با به جای شاهزاده پسر صحبت کنی و ….
    به بخش گیم پلی هم با دقت بیشتری توجه کن.مثلا میتونستی از مکانیزم به روز شدن اسلحه ها و یا ارائه ندادن هیجان مناسب برای مبارزه پایانی و یا اتاقی که در اصل یک منوی سه بعدی از بازی بود و … صحبت کنی.اما در کل متشکرم بابت نقد عالی و زحمت زیادی که کشیدی :wink:

    ۰۰
  2. یک نقد کلاسیک عالی اما یک سری نکات هست که اگر دوست داری میتونی توی نقدهای بعدیت استفاده کنی :
    بیشتر این چیزهایی که نوشته بودی (به غیر از بخش داستان ) نقد فنی بازی بود.به نظر من نقد فنی طرفداران خاص خودش رو داره اما بد نبود به چیزهایی اشاره میکردی که از چشم هر کاربر عادی دور بوده باشه منظورم اینه که بتونی کاربر رو پای ادامه مطلب نگه داری.در قسمتی از مطالبت به صورت خشک به تعریف فنی بازی پرداختی.و بیشتر چیزهایی رو که گفتی کاربر خودش اونرو در بازی تجربه میکنه پس بهتر بود برای اینکه نقد متفاوتی ارائه بدی این بازی رو با نقش آفرینی کلاسیک و اصیل مقایسه میکردی و کمبودهای اونرو نسبت به یک بازی اکشن گوشزد میکردی.و اما یک نکته دیگر که حتما توصیه میکنم بهش عمل کنی پرداختن بیشتر به بخش داستانه که در این نقد از نظر من زیاد بهش نپرداخته بودی.مثلا میتونستی از تفاوت داستان در صورت انتخاب شاهزاده دختر با به جای شاهزاده پسر صحبت کنی و ….
    به بخش گیم پلی هم با دقت بیشتری توجه کن.مثلا میتونستی از مکانیزم به روز شدن اسلحه ها و … صحبت کنی.اما در کل متشکرم بابت نقد عالی و زحمت زیادی که کشیدی :wink:

    ۰۰
  3. از تمامی دوستان که منو مورد عنایت خودشون قرار دادند سپاسگذارم.لطفا نظراتتون رو بگید.با تشکر.bomberman از انجمن $pc

    ۰۰
  4. با اینکه خیلی بازی وسیع هست ولی این نقطه ضعف شده برای این بازی لودینگ ها زیاد هست و خیلی بازی رو از هیجان انداخته و یه ذره به نظرم گیم پلی بازی کند هست برای همین خیلی حس تمام کردن بازی بهم دست نداده و هنوز نرفتمش تا آخر پس از یه مدت رهاش کردم در صورتی که بازی هایی که در همین محدوده ی امتیاز داشتن خیلی سریع به پایان رسوندم.

    ۰۰
  5. fable3 در جزئیات کمی ضعیف بود اما در کل یک بازی عالی و جذاب بود…
    اساسینس از انجمن پول لازمان 8-O :roll: :lol: :idea: 8)
    رو اساسینس کلیک کن ضرر نمی کنی

    ۰۰

در شبکه‌های اجتماعی،
به خانواده دنیای بازی بپیوندید!

برای اطلاع از جدیدترین اخبار، نقد و بررسی‌ها و ویدیوهای اختصاصی، ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید. همراه شما هستیم.

Dbazi Social Media

مقالات بازی

داستان کامل سری بازی اسپلینتر سل داستان کامل سری بازی اسپلینتر سل [پرونده]
توسط نریمان هروی
52
تاریخچه استودیو Giant Squid تاریخچه استودیو Giant Squid (+ویدیو)
توسط علی علی‌پور
0
داستان بازی Clair Obscur Expedition 33 داستان بازی Clair Obscur Expedition 33
توسط علی علی‌پور
0
داستان سری جنگ جهانی بازی Call of Duty داستان سری جنگ جهانی بازی Call of Duty
توسط حسین کریمی
0
تاریخچه شرکت راک استار گیمز تاریخچه شرکت راک استار گیمز
توسط سام حقیقی
0
سری بازی زلدا را چگونه بازی کنیم؟ سری بازی زلدا را چگونه بازی کنیم؟
توسط حسین کریمی
0
تاریخچه استودیو Team Cherry تاریخچه استودیو Team Cherry
توسط علی علی‌پور
0
تاریخچه استودیو Sandfall Interactive تاریخچه استودیو Sandfall Interactive
توسط میلاد طاهرنژاد
0
Mafia داستان سری بازی Mafia
توسط حسین کریمی
0
داستان سری بازی Halo داستان سری بازی Halo
توسط حسین کریمی
0
بیوگرافی وینس زامپلا
توسط سام حقیقی
0
بیوگرافی تام کلنسی بیوگرافی تام کلنسی
توسط حامد محمدپور
0
بیوگرافی فومیتو اوئدا بیوگرافی فومیتو اوئدا
توسط مهدی یوسفی
0
بیوگرافی سم لیک بیوگرافی سم لیک
توسط مهدی یوسفی
0
بیوگرافی جوزف فارس بیوگرافی جوزف فارس
توسط محمدصدرا باقری
0
بیوگرافی هیدئو‌ کوجیما بیوگرافی هیدئو‌ کوجیما
توسط محسن کشاورز
0
بیوگرافی جف کیلی بیوگرافی جف کیلی
توسط محمدصدرا باقری
0
زندگی‌نامه نیتن دریک پهلوانان نمی‌میرند | زندگی‌نامه نیتن دریک
توسط فرشید عبدالله پور
8
بیوگرافی ساتورو ایواتا (Satoru Iwata)؛ من یک گیمر هستم
توسط صادق شجاعی‌فرد
11
Neil Druckmann, The Last of Us, Uncharted بیوگرافی نیل دراکمن – جاه طلبی در پی کمال در هنر
توسط افراسیاب
1

چند رسانه ای

بخش مولتی‌پلیر عنوان Crazy Taxi: World Tour از بخش مولتی‌پلیر بازی Crazy Taxi: World Tour رونمایی شد (تماشا کنید)
توسط حسین کریمی
0
تریلر جدید بازی The Blood of Dawnwalker قبل از عرضه منتشر شد تریلر جدید بازی The Blood of Dawnwalker قبل از عرضه منتشر شد
توسط حسین کریمی
0
بازی Aliens: Fireteam Elite 2 منتشر شد انتشار بازی Aliens: Fireteam Elite 2 در رویداد ONL [تماشا کنید]
توسط حسین کریمی
0
نسخه‌ی Early Access عنوان 1666: Amsterdam منتشر شد انتشار نسخه‌ی Early Access بازی 1666: Amsterdam در رویداد ONL [تماشا کنید]
توسط حسین کریمی
0
تاریخ انتشار بازی Path of Exile 2 مشخص شد تاریخ انتشار بازی Path of Exile 2 مشخص شد (تماشا کنید)
توسط حسین کریمی
0
تریلر جدید بازی Silent Hill: Townfall تریلر جدید بازی Silent Hill: Townfall از جزئیات داستانی تازه و صداپیشگان بازی رونمایی می‌کند
توسط علی گرامی
0
تریلر جدید بازی The Witcher 3: Songs of the Past تریلر جدید بازی The Witcher 3: Songs of the Past از منطقه‌ای تازه، هیولاهای جدید و سلاحی آشنا برای طرفداران رونمایی می‌کند
توسط علی گرامی
0
تریلر جدید بازی Metro 2039 تریلر جدید بازی Metro 2039 از دنیایی تاریک، مبارزات نفس‌گیر و شخصی‌سازی سلاح‌ها پرده برمی‌دارد [تماشا کنید]
توسط علی گرامی
0
تریلر جدید بازی Final Fantasy 7 Revelation تریلر جدید بازی Final Fantasy 7 Revelation از نبردهای نفس‌گیر با WEAPONها و مبارزات گسترده بازی رونمایی می‌کند [تماشا کنید]
توسط علی گرامی
0
تریلر جدید بازی Control Resonant تریلر جدید بازی Control Resonant با موسیقی The Prodigy، نگاهی تازه به مبارزات و جهان رازآلود بازی دارد [تماشا کنید]
توسط علی گرامی
0