گریه‌ی شیطان ادامه دارد | (Hands-on) پیش‌نمایش بازی Devil May Cry 5

در
گریه‌ی شیطان ادامه دارد | (Hands-on) پیش‌نمایش بازی Devil May Cry 5

بیش از ۱۷ سال از خلق سری محبوب «شیطان هم می‌گرید» (Devil May Cry) می‌گذرد و کمپانی «کپکام» در نمایشگاه E3 گذشته با تایید نسخه‌ی پنجم نشان داد که گریه‌ی شیطان همچنان ادامه خواهد داشت! عرضه‌ی انحصاری دموی قابل بازی نسخه‌ی پنجم برای ایکس باکس وان ما را بر آن داشت تا مطلبی درباره‌ی آن تنظیم کنیم. در ادامه با پیش‌نمایش بازی Devil May Cry 5 با دنیای بازی همراه شوید.

سازنده: Capcom

ناشر: Capcom

سبک: اکشن/ ماجراجویی – هک اند اسلش

پلتفرم: اکس‌باکس وان، پلی‌استیشن ۴ و رایانه‌های شخصی

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۷/ ۸ مارس ۲۰۱۹

بازی دویل می کرای (Devil May Cry), پی سی گیمینگ (PC Gaming), شرکت کپکام (Capcom)
فضاسازی و اتمسفر حرف اول را در دمو می‌زند؛ محال است محو جو بازی نشوید.

خنده‌ی شیطان

طی دهه‌ی اخیر، سری شیطان هم می‌گرید افت و خیز زیادی را تجربه کرده است. انتشار نسخه‌ی ریبوت شده‌ی فرانچایز در سال ۲۰۱۳ و توسط «نینجا تئوری» (Ninja Theory) بسیاری از هواداران را ناامید کرده بود. البته که این ناامیدی بیشتر به تغییر طراحی‌های هنری، شخصیت‌پردازی‌ و داستان مربوط می‌شد و الحق در بخش گیم‌پلی با اثر خوش ساختی روبه‌رو بودیم. شاید DMC به نوعی از غرب‌زدگی رنج می‌برد، اما همچنان اکشنی ناب را برای دوست‌داران هک‌انداسلش و جوی گیرا را به ارمغان آورده بود. یکی از دلایل اصلی این موضوع را باید در مشاوره‌های دقیق «هیدآکی ایتسونو» به تیم توسعه‌ی غربی در طراحی سیستم مبارزات بازی دانست. فردی که یکی از تاثیرگذارترین نیروی‌های کپکام و از مغزهای متفکر سری شیطان هم می‌گرید است و حالا با کارگردانی نسخه‌ی پنجم بازگشته.

بازی دویل می کرای (Devil May Cry), پی سی گیمینگ (PC Gaming), شرکت کپکام (Capcom)
استفاده از موتور قدرتمند داخلی کپکام کیفیت بصری فوق‌العاده‌ای را به نسخه‌ی پنجم هدیه داده است.

در شرایطی که در نسل هفتم کپکام عملکرد چندان مثبتی نداشت، بسیاری از هواداران شیطان هم می‌گرید نیز، چندان به آینده‌ی سری محبوب امید نداشتند. مخصوصا این‌که برخی حدس می‌زنند نسخه‌ی بعدی همچنان غربی پسند و ادامه‌ی ریبوت باشد. به هر شکل، اواسط ۲۰۱۵ و انتشار بازسازی نسخه‌ی چهارم و DMC برای کنسول‌های نسل هشت، نشان از آن داشتند که افسانه‌ی شیطان هم می‌گرید هنوز زنده است و ناشر، این سری محبوب را فراموش نکرده. جهت‌گیری بهتر کپکام در نسل هشتم هم بارقه‌های بیشتری از امید را بر دل هواداران تابانده بود. بالاخره ناشر ژاپنی به ایتسنو که از سال ۲۰۱۳ برای ساخت ادامه‌ای بر چهار نسخه‌ی اصلی ابراز علاقه کرده بود؛ چراغ سبز نشان داد و تیم اول توسعه‌ی خود را به ساخت نسخه‌ی پنجم اختصاص داد. تیمی که شامل کارمندانی مستعد و خبره است که پیش‌تر سابقه فعالیت بر دو سری «دگمای اژدها» Dragon’s Dogma و شیطان هم می‌گیرد را دارند.

بازی دویل می کرای (Devil May Cry), پی سی گیمینگ (PC Gaming), شرکت کپکام (Capcom)
نرو نقش اول دموی اختصاصی شیطان هم می‌گرید؛ طراحی شخصیت‌ها همچنان وفادار به سری و قابل تحسین است.

بازی اصلی شامل سه شخصیت قابل بازی «دانته»، «نرو» و شخصیت متفاوتی با نام V خواهد بود که در دمو کنترل نرو به بازیکن سپرده می‌شود. شاید از یک دموی ۲۰ دقیقه‌ای کوتاه نتوان در رابطه با سطح کیفی بازی صبحت کرد، اما همان که کنترل نرو را در دست می‌گیرید، حس شیطان هم می‌گرید با سبک خاص‌اش به شما منتقل می‌شود. احتمالا این اولین جادویی است که کپکام در ساخت نسخه‌ی پنجم به کار گرفته! برای ساخت بازی از موتور پایه‌ی قدرتمند «رزینت ایول ۷» استفاده شده است و نتیجه حتی در دمو چشم‌ها را خیره می‌کند. هدف‌گذاری اجرای بازی به صورت ۶۰ فریم با چنین کیفیت بصری واقعا جای تحسین دارد. در بعد هنری هم شیطان هم می‌گیرد ۵، هم در دمو و هم در نمایش‌ها فصای اتمسفریک خاصی را به تصویر می‌کشد. افکت‌ها و سیستم ذرات هم جلب توجه می‌کنند، حتا در اکشن‌ها و این را مدیون دست رباتیک جدید نرو هستند.

دست رباتیک نرو که «شیطان‌شکن» Devil Breaker نام دارد، نقش بزرگی را در مبارزات ایفا خواهد کرد. این دست‌های مکانیکی قابلیت جایگزینی و حتا شلیک دارند. شلیک، آن‌ها را با موج انفجار نابود خواهد کرد که می‌تواند یکی از تاکتیک‌های شما در مبارزه باشد. از توانایی‌های دست رباتیک می‌توان به گرفتن دشمنان از راه دور و انتشار یک موج الکتریکی گفت. هرچند، اگر در اجرای آن‌ها ناموفق باشید و میانه‌ی اجرا از دشمنان ضربه دریافت کنید، یک دست مکانیکی را از دست خواهید داد. با توجه به ماهیت آزمایشی دمو، چالش خاصی وجود نداشت و دست‌ها به تعداد زیاد در هر محیط در دسترس بودند. باید دید محدودیت‌ها در بازی نهایی تا چه میزان اعمال خواهند شد.

بازی دویل می کرای (Devil May Cry), پی سی گیمینگ (PC Gaming), شرکت کپکام (Capcom)
دست مکانیکی نرو هم در بخش بصری و هم در گیم‌پلی جادو می‌کند؛ دستی که یکی از بهترین ویژگی‌های جدید سری به نظر می‌رسد.

کمدی الهی

شمشیر نرو در دمو، یار اول شماست. در دمو کمبوی چندانی با این شمشیر یعنی «ملکه‌ی سرخ» (Red Queen) وجود ندارد، اما با توجه به حضور ایتسونو در جایگاه کارگردان تا حد زیادی می‌توان به مکانیک مبارزات و خلاقیت در اکشن‌های شیطان هم می‌گرید ۵ امیدوار بود. نمایش‌هایی که از گیم‌پلی بخش دانته و اسلحه‌ی متفاوت‌اش مشاهده کرده‌ایم، از همین حالا آدرنالین را در خون‌مان تزریق کرده‌اند! مبارزات معلق میان زمین و آسمان هم به نظر از پایه ثابت‌های هر سکانس درگیری خواهند بود، مخصوصا در بخش نرو که با توجه به گیم‌پلی دمو و استفاده از دست مکانیکی، خلاقیت مخاطب در این بخش را می‌طلبد.

به عقیده بسیاری از کسانی که این دمو را تجربه کرده‌اند و اجراهای خصوصی بازی را دیده‌اند، حال و هوای شیطان هم می‌گرید ۵ به نسخه‌های اصلی نزدیک شده و مشخصا این موضوع می‌تواند خبر بسیاری خوبی برای طرفداران قدیمی هک‌انداسلش شرقی باشد. البته، مشخص است که نیم‌نگاهی هم به نسخه‌ی ریبوت نینجا تئوری شده و ظاهرا شیطان هم می‌گیرد ۵ نکات مثبت DMC را به استعاره گرفته است. دو نکته‌ی قبل لمس در دمو، اتمسفر و ویژگی‌هایی در مبارزات هستند که فاکتورهای برجسته‌ی نسخه‌ی سال ۲۰۱۳ بودند. به نظر می‌رسد که ایتسونو و کپکام هر دو تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا نسخه‌ی پنجم برآیندی از بهترین ویژگی‌های غربی و شرقی در ریبوت و نسخه‌های اصلی با وفاداری به سه‌گانه و نام شیطان هم می‌گرید باشد. تلاشی که امید است یکی از بهترین اکشن‌های ۲۰۱۹ را حاصل شود.

بازی دویل می کرای (Devil May Cry), پی سی گیمینگ (PC Gaming), شرکت کپکام (Capcom)
پایان دمو مبارزه با غول آخر را شامل می‌شود که در چند سطح طرح‌ریزی شده و ما را برای مبارزه با غول‌های بیشتر هیجان‌زده کرد.

شاید خود «هیدکی کامیا» خالق شیطان هم می‌گیرد نیز در سال ۲۰۰۱ فکر نمی‌کرد که اقتباس آزادش از کمدی الهی دانته روزی یکی از پرچم‌داران اکشن در صنعت بازی باشد. پس از ترک کپکام و حضور در «پلاتینیوم گیمز» شاید «بایونتا» (Bayonetta) ساخته شد، اما عرضه‌ی انحصاری نسخه‌های جدیدتر آن، آغوش طرفدارن هک‌انداسلش را برای شیطان هم می‌گرید ۵ بیشتر باز کرده است. امیدواریم روزی شاهد همکاری دوباره کپکام و کامیا باشیم و سرانجام این کارگردان خوش ذوق ژاپنی با ساخت کراس‌اور بایونتا و شیطان هم می‌گیرد به آرزوی خود برسد!


دیدگاهتان را بنویسید

در شبکه‌های اجتماعی،
به خانواده دنیای بازی بپیوندید!

برای اطلاع از جدیدترین اخبار، نقد و بررسی‌ها و ویدیوهای اختصاصی، ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید. همراه شما هستیم.

Dbazi Social Media

مقالات بازی

تاریخچه استودیو Giant Squid تاریخچه استودیو Giant Squid (+ویدیو)
توسط علی علی‌پور
0
داستان بازی Clair Obscur Expedition 33 داستان بازی Clair Obscur Expedition 33
توسط علی علی‌پور
0
داستان سری جنگ جهانی بازی Call of Duty داستان سری جنگ جهانی بازی Call of Duty
توسط حسین کریمی
0
تاریخچه شرکت راک استار گیمز تاریخچه شرکت راک استار گیمز
توسط سام حقیقی
0
سری بازی زلدا را چگونه بازی کنیم؟ سری بازی زلدا را چگونه بازی کنیم؟
توسط حسین کریمی
0
تاریخچه استودیو Team Cherry تاریخچه استودیو Team Cherry
توسط علی علی‌پور
0
تاریخچه استودیو Sandfall Interactive تاریخچه استودیو Sandfall Interactive
توسط میلاد طاهرنژاد
0
Mafia داستان سری بازی Mafia
توسط حسین کریمی
0
داستان سری بازی Halo داستان سری بازی Halo
توسط حسین کریمی
0
تاریخچه استودیو سی دی پراجکت رد تاریخچه استودیو سی دی پراجکت رد
توسط علی علی‌پور
0
بیوگرافی وینس زامپلا
توسط سام حقیقی
0
بیوگرافی تام کلنسی بیوگرافی تام کلنسی
توسط حامد محمدپور
0
بیوگرافی فومیتو اوئدا بیوگرافی فومیتو اوئدا
توسط مهدی یوسفی
0
بیوگرافی سم لیک بیوگرافی سم لیک
توسط مهدی یوسفی
0
بیوگرافی جوزف فارس بیوگرافی جوزف فارس
توسط محمدصدرا باقری
0
بیوگرافی هیدئو‌ کوجیما بیوگرافی هیدئو‌ کوجیما
توسط محسن کشاورز
0
بیوگرافی جف کیلی بیوگرافی جف کیلی
توسط محمدصدرا باقری
0
زندگی‌نامه نیتن دریک پهلوانان نمی‌میرند | زندگی‌نامه نیتن دریک
توسط فرشید عبدالله پور
8
بیوگرافی ساتورو ایواتا (Satoru Iwata)؛ من یک گیمر هستم
توسط صادق شجاعی‌فرد
11
Neil Druckmann, The Last of Us, Uncharted بیوگرافی نیل دراکمن – جاه طلبی در پی کمال در هنر
توسط افراسیاب
1

چند رسانه ای

معرفی بازی Metro 2039 در جریان مراسم شوکیس ایکس‌باکس معرفی بازی Metro 2039 در جریان مراسم شوکیس ایکس‌باکس؛ تاریک‌ترین روایت مجموعه در سال ۲۰۲۷ از راه می‌رسد
توسط محمدصدرا باقری
0
بازگشت مستر چیف با بازی Halo: Campaign Evolved بازگشت مستر چیف با بازی Halo: Campaign Evolved؛ نمایش تریلر جدید از بازی
توسط محمدصدرا باقری
0
نمایش تریلر جدید بازی Fable در مراسم ایکس‌باکس نمایش تریلر جدید بازی Fable در مراسم ایکس‌باکس؛ عرضه همزمان برای کنوسل‌های PC، پلی‌استیشن ۵ و ایکس‌باکس
توسط محمدصدرا باقری
0
نمایش اولین گیم‌پلی بازی Gears of War: E-Day نمایش اولین گیم‌پلی بازی Gears of War: E-Day در مراسم شوکیس ایکس‌باکس؛ انتشار بازی در ماه اکتبر 2026
توسط محمدصدرا باقری
0
رونمایی رسمی از بازی Rayman Legends: Retold رونمایی رسمی از بازی Rayman Legends: Retold در مراسم State of Play سونی
توسط پارسا بیرانوند
0
تاریخ انتشار بازی Onimusha: Way of the Sword تاریخ انتشار بازی Onimusha: Way of the Sword اعلام شد
توسط پارسا بیرانوند
0
رونمایی از تاریخ انتشار بازی Control Resonant رونمایی از تاریخ انتشار بازی Control Resonant در رویداد State of Play
توسط پارسا بیرانوند
0
نمایش تازه بازی Marvel’s Wolverine نمایش تازه بازی Marvel’s Wolverine، گیم‌پلی خشن و خونین بازی را به نمایش گذاشت
توسط پارسا بیرانوند
0
غافلگیری طرفداران با اعلام تاریخ انتشار Silent Hill: Townfall توسط شرکت کونامی غافلگیری طرفداران با اعلام تاریخ انتشار بازی Silent Hill: Townfall توسط شرکت کونامی [تماشا کنید]
توسط ایلیا حسامی
0
رونمایی رسمی از بازی Call of Duty: Modern Warfare 4 رونمایی رسمی از بازی Call of Duty: Modern Warfare 4 همراه با تاریخ عرضه
توسط پارسا بیرانوند
0