یادداشت: «رزیدنت اویل ۶»؛ طعم رزیدنت اکشن

در ۱۳۹۲/۰۲/۰۶ , 18:33:05
یادداشت: «رزیدنت اویل ۶»؛ طعم رزیدنت اکشن

به بهانه‌ی عرضه‌ی نسخه‌‌ی رایانه‌های شخصی بازی رزیدنت اویل ۶ تصمیم گرفتیم که نقدی متفاوت در قالب یادداشت‌های کوتاه و جامعی بر تک تک کمپین‌های این بازی در حالت تک‌نفره منتشر سازیم.

۳. کمپین کریس ردفیلد

طعم رزیدنت اکشن

سناریوی کریس همان چیزی است که قبل از عرضه‌ی بازی از روی گفته‌های کپکام و روندی که رزیدنت اویل در این نسخه پیش گرفته بود, انتظار داشتیم. یک اکشن سوم شخص شلوغ که تنها عنصری که به شما می‌فهماند با یک رزیدنت اویل طرف هستید, کریس ردفیلد خودمان است. مسلما بی‌انصافی است, اگر بخواهیم برای نقد این سناریو به سراغ واکاوی عناصر و مکانیک‌های خلق ترس برویم. برای لذت بردن از کمپین کریس باید با تغییر جهت بازی کنار آمده باشید و آن را با در نظر گرفتن اکشن‌های مشابه روز بررسی کنید, نه عناوین گذشته‌ی مجموعه.

سناریوی کریس در مقایسه با آن اکشن نصفه و نیمه‌ی رزیدنت اویل ۵, تکامل پیدا کرده است و این مسئله باعث شده تا بیشتر از آن لذت ببرید. از سنگرگیری‌های به مراتب بهتر گرفته تا کنترل سریع و روان کریس, همه شما را در تجربه‌ی جذاب‌تر یک عنوان اکشن کمک می‌کنند. بدون شک مهمترین دلیلی که سبب شده تا این سناریو در مقایسه با سناریو لئون کیفیت بهتری را ارائه دهد به همان هدف گروه سازنده بازمی‌گردد. در این سناریو خبری از آن بحران هویت کمپین لئون نیست. سازندگان می‌دانستند که قرار است یک اکشن سوم شخص سرگرم‌کننده طراحی کنند و با توجه به این موضوع, به هیچ‌وجه به فکر ادای دین به کلاسیک‌های مجموعه‌ی رزیدنت اویل و این جور چیز‌ها نبودند. بنابراین بدون محدودیت تلاش خود را برای ساخت چنین تجربه‌ای کرده‌اند.

کریس برخلاف لئون با آن زامبی‌های خنگ و آرام کلاسیک سر و کار ندارد, بلکه کلاس پیشرفته‌تری از زامبی‌ها که به نام جاوو‌ها شناخته می‌شوند, جلوی او صف می‌کشند. جاوو‌هایی که توانایی بالایی در استفاده از سلاح‌های سرد و گرم را دارا هستند و همچنین بعد از مرگ هم به موجود دیگری تبدیل شده و از این راه بازی‌کننده را در چالش قرار می‌دهند. روند گیم‌پلی هم با توجه به همین موضوع, همانند بسیاری از استاندارد‌های این ژانر دنبال می‌شود. جلو رفتن و کشتن تعدادی دشمن که در این بین سکانس‌های سینمایی و به دست گرفتن کنترل وسائل نقلیه هم به خوبی سبب تزریق تنوع به جریان گیم‌پلی می‌شوند.

 

سناریوی کریس, سناریوی سرگرم‌کننده و جذابی‌ است. اما یک نقص دارد و آن این است که, کمپین کریس به پتانسیل واقعی خود دست پیدا نمی‌کند. در بخش‌هایی از بازی, ایده‌های ناب و پیاده‌سازی عالی آنها تجربه‌ی جذابی را برای بازی‌کننده به ارمغان می‌آورد, اما از سویی دیگر, ضعف و کبود‌هایی که در بخش عمده‌ای از طراحی مراحل این سناریو وجود دارد, باعث شده تا رزیدنت اویل ۶ در عرضه‌ی یک عنوان اکشن تمام عیار هم کم داشته باشد.

با اینکه شروع کمپین با ضرب‌آهنگی نفسگیر آغاز می‌شود اما این مسئله با ماموریت‌های ساده و بدون جذابیت دقایق اولیه‌ی بازی ادامه پیدا نمی‌کند. هرچند که بعد از یک ساعت, بازی آرام آرام روندی پرداخت‌شده‌تر به خود می‌گیرد. به طوری که کاری می‌کند تا از کنار بعضی از نقص‌های گیم‌پلی عبور کنید. مراحلی که در فلش‌بک داستانی به وقوع می‌پیوندد, از طراحی خوبی برخوردار هستند. خوشبختانه, این طراحی خوب مراحل تا پایان بازی حفظ می‌شوند تا به زودی آن خاطره‌ی بد از سناریوی لئون را فراموش کنید!

داستان‌سرایی در این سناریو وضعیت بهتری نسبت به سناریوی لئون دارد. از فلش‌بکی که به گذشته‌ی کریس و سرنوشت افرادش زده می‌شود بگیرید تا رویارویی کریس و پسر وسکر و در نهایت پایان‌بندی دراماتیک قابل قبولش, همه از عناصری هستند که ریتم داستان را حفظ کرده و کاری می‌کنند تا از ماجرا‌های کریس در این نسخه راضی باشید. هرچند که پرداخت بهتر شخصیت‌ها می‌توانست,‌ قصه‌ی این سناریو را تبدیل به عامل محرک بهتری کند.

در پایان می‌توان گفت که سناریوی کریس, همان چیزی است که کپکام قول آن را داده بود و همه‌ی ما انتظارش را می‌کشیدیم, اما این بدین معنی نیست که همه چیز به خوبی به پایان رسیده و ما از محصول نهایی راضی هستیم. کمپین کریس, در لحظاتی شما را میخکوب می‌کند. اما این مسئله در مورد تمام طول کمپین صدق نمی‌کند و با اینکه سازندگان مصالح خلق تجربه‌ای جدید و زیبا از رزیدنت اویل را داشته ‌اند, اما نتوانسته‌اند به پتاسیل بالای بازی در خلق مراحلی تکامل‌یافته‌تر برسند. و در حقیقت همین پستی و بلندی‌ها سبب شده تا با احساس رضایت کامل قصه‌ی کریس ردفیلد در ششمین رزیدنت اویل را به پایان نرسانید.

۵/۱۰

نویسنده: رضا حاج‌محمدی


69 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

    1. البته نقد که نیست چون کمه!!!!یادداشت گوشه دفتره(شوخی)
      ببینید نویسنده ها عزیز قصد توهین ندارم و یا نمیخوام ارزش کارو کم کنم!کار خیلی قشنگی کردین ولی سیستم نمره دهی خیلی کمه بازی رو هم زیادی مسخره کردین

      ۰۰
    1. کلا قضیه انصاف نیست!دیدن سایتای خارجی نمره کم دادن گفتن مگه ما چمونه؟ما هم نمره کم میدیم تازه از همه کم تر دووشواری نداره که!

      ۰۰
  1. بررسی ها خوبه ولی دیگه خیلی گیر دادین!نمره ها هم که همچنان کمه!این بازی هر چقدر هم بد باشه ارزش همچنین نمراتی رو نداره!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ۱۰
  2. باسلام و عرص خسته نباشید خدمت مدیریت و دوستان عزیزم
    داشتم سایت رو مرور می کردم چند تا نکته به یادم اومد گفتم بهتره یادآوری کنم:
    اول اینکه من از خیلی وقت قبل نسخه های مختلف اویل رو بازی کردم و چند روز قبل منزل یکی از دوستان نسخه ۶ رو هم بازی کردم. سه چهار ساعتی که بازی کردم چنگی به دل نمیزد. البته من منتقد و … نیستم. یک بازیکن قدیمی اویل. من واقعا بدون هرگونه پیش داوری به سراغ بازی رفتم. نهایت نمره ای که بتونم به این بازی بدم ۵ است البته کمپین لیون. واقعا تمام امیدهای من برای یک اویل زیبا رو ناامید کرد. به نظرم اویل۵ مقداری بهتر از این بود. چون تونستم اون رو حداقل یک بار تمومش کنم. بازم این تنها نظر منه.
    نکته بعد در مورد مدیریت سایت است. نمی دونم ایشون مدیر هستند یا مسئول بررسی نظرات ولی روش صحبت کردن ایشون با دوستان چندان درست نیست. صحبت هایی مثل (شما در حدی نیستید که نقد کنید (نقل به مصمون)، خیلی ها غلط کردن، شما نخون، احتیاجی به نظر شما نبود (نقل به مصمون) و …) اصلا در حد و اندازه مدیر سایت نیست. مدیر باید یک مقدار متانت و سنگینی داشته باشه و نظرات منفی حتی اگر غلط باشه رو قبول کنه و فصا را تلطیف کنه. نه اینکه خودش رو در حد نظردهنده ها و عوام پایین بیاره و یکی به دو کنه. باز هم از لطف مدیریت سایت بسیار ممنونم

    ۰۰
  3. باتشکر از Survivor
    به نظر من هم بهترین کمپین بازی کمپین کریس ردفیلد :X بود .حداقل این کمپین تکلیفش از اول مشخص بود که میخواد اکشن باشه.
    هرچند که بخش کریس ردفیلد :X هم مشکلات زیادی داشت اما این بخش کاملا قابل تحمل بود
    ……………………………………………..

    ۱۰
  4. بدترین کمپین برای کریس بود ! من انتظار ۱ یا نهایتا ۲ داشتم ! :-?
    اینجوری باشه لیان خیلی کمپینش بهتر بود بعد ایدا !
    کریس و جیک هم کلا تعطیلات بودن !

    ۰۱
  5. اقا رضا من هنوز با نوشته هایه شما پیرامون رزیدنت ۶ مشکل دارم…
    نه به اون مرده متحرک و بیکرانه فوق العادتون نه به این… :| :|
    ولی خوبه بازم در مورده این کمپین خیلی بهتر قضاوت کردید…بیچاره لیان و جیک رو پکوندیت…
    ولی من بازم میگم…کلا این سه تا نوشته نقد نبودند,بیشتر درد و دله دو رزیدنت باز ناراحت بودن…تا نقد ;) ;)
    ولی کلا نقد یه گیمر مقوله ی کاملا ازادیه.چون هرکس یه نوع سلیقه داره و یه نوع توقعات از یه بازی.برایه همین هر کس یه بازی براش یه جور کیف میده.
    برایه من اویل ۶ یه بازیه خوبه که ایرادایه کمی هم نداره.ولی برایه شما یه بازی ضعیفه که اساسی شمارو نا امید کرده.هرچند که بازم میگم خیلی در حقه این بازی نا مردی کردید.با اینکه ایرادایی داشت ولی خداییش ارزشش تا این حد پایین نبود.
    به نظره من نمره هایه کمپین هایه مختلف به این صورته:
    لیان: ۶.۷۵ کریس: ۷.۲۵ جیک: ۷.۷۵ ایدا: ۷.۵ نمره کل: ۷.۵
    که زمین تا اسمون با نمره هایه شما فرق داره :mrgreen: :mrgreen:

    ۰۰

در شبکه‌های اجتماعی،
به خانواده دنیای بازی بپیوندید!

برای اطلاع از جدیدترین اخبار، نقد و بررسی‌ها و ویدیوهای اختصاصی، ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید. همراه شما هستیم.

Dbazi Social Media

مقالات بازی

تاریخچه استودیو Giant Squid تاریخچه استودیو Giant Squid
توسط علی علی‌پور
0
سری بازی زلدا را چگونه بازی کنیم؟ سری بازی زلدا را چگونه بازی کنیم؟
توسط حسین کریمی
0
تاریخچه استودیو Team Cherry تاریخچه استودیو Team Cherry
توسط علی علی‌پور
0
تاریخچه استودیو Sandfall Interactive تاریخچه استودیو Sandfall Interactive
توسط میلاد طاهرنژاد
0
داستان کامل سری بازی اسپلینتر سل [پرونده] داستان کامل سری بازی اسپلینتر سل [پرونده]
توسط نریمان هروی
0
Mafia داستان سری بازی Mafia
توسط حسین کریمی
0
داستان سری بازی Halo داستان سری بازی Halo
توسط حسین کریمی
0
تاریخچه استودیو سی دی پراجکت رد تاریخچه استودیو سی دی پراجکت رد
توسط علی علی‌پور
0
داستان سری بازی S.T.A.L.K.E.R داستان سری بازی S.T.A.L.K.E.R
توسط علی علی‌پور
0
داستان سری بازی Death Stranding داستان سری بازی Death Stranding
توسط مهدی یوسفی
0

چند رسانه ای

تبدیل جهان Avatar به میدان نبرد تبدیل جهان Avatar به میدان نبرد [تماشا کنید]
توسط ایلیا حسامی
0
رونمایی از بسته الحاقی Assassins Creed Mirage رونمایی از بسته الحاقی Assassins Creed Mirage با نام Valley of Memory [تماشا کنید]
توسط محمدصدرا باقری
0
تریلر زمان عرضه بازی Ghost of Yōtei انتشار تریلر زمان عرضه بازی Ghost of Yōtei؛ آغاز ماجراجویی انتقام [تماشا کنید]
توسط محمدصدرا باقری
0
تریلر داستانی Battlefield 6 تریلر داستانی بازی Battlefield 6 در رویداد State of Play به نمایش درآمد [تماشا کنید]
توسط محمدصدرا باقری
0
معرفی بازی‌های رایگان پلی‌استیشن پلاس معرفی بازی‌های رایگان پلی‌استیشن پلاس در ماه اکتبر؛ آلن ویک ۲ در صدر لیست [تماشا کنید]
توسط محمدصدرا باقری
0
Master Ninja: دری به سوی سختی مطلق در Ninja Gaiden 4 Master Ninja: دری به سوی سختی مطلق در Ninja Gaiden 4 [تماشا کنید]
توسط ایلیا حسامی
0
ورود بروس لی وارد به جهان Hitman؛ هدفی مرموز در دسترس بازیکنان ورود بروس‌لی به جهان Hitman با هدفی مرموز در دسترس بازیکنان [تماشا کنید]
توسط ایلیا حسامی
0
اسپایدرمن و گوست رایدر در میدان نبرد Marvel Tōkon: Fighting Souls اسپایدرمن و گوست‌رایدر در میدان نبرد Marvel Tōkon: Fighting Souls [تماشا کنید]
توسط ایلیا حسامی
0
بازسازی ژاپن در نسخه جدید Microsoft Flight Simulator 2024 با جزئیات خیره‌کننده بازسازی کشور ژاپن در نسخه جدید Microsoft Flight Simulator 2024 با جزئیات خیره‌کننده [تماشا کنید]
توسط ایلیا حسامی
0
معرفی گیم‌پلی بازی Marvels Wolverine معرفی گیم‌پلی بازی Marvels Wolverine؛ انتشار در پاییز ۲۰۲۶ [تماشا کنید]
توسط محمدصدرا باقری
0