وقتی که به صورت کلی به عناوین مستقل تولید شده در چند وقت اخیر نگاهی بیندازیم، متوجه میشویم که اکثر این عناوین بیش از آن که به بخش چندنفره توجه داشته باشند، روی بخش داستانی یا تکنفره متمرکز بودهاند. با این وجود استودیوی Decoy Games به عنوان یک تیم مستقل با ساخت SWIMSANITY تلاش کردهاند که اینبار عنوانی بسازند که در کنار خط داستانی، بخش چند نفره مخصوصی نیز داشته باشد که از قضا در این مورد به خوبی عمل کرده و موفق شدهاند. در ادامه با دنیای بازی و بررسی مختصر بازی Swimsanity همراه باشید.
بررسی بازی SWIMSANITY
نبردی چند نفره در اعماق دریا – گیم پلی بازی swimsanity
بازی SWIMSANITY از جمله بازیهایی است که میتواند ساعتها مخاطب را سرگرم کند؛ اما در صورتی که به شکل چند نفره اقدام به انجام این بازی بکنیم. بازی SWIMSANITY یک عنوان دوبعدی اکشن شوتر است که اتفاقات آن در زیر آب رخ میدهد و ما باید در نقش سربازهایی که به اسم Mooba شناخته میشوند به جنگ موجودات زیر آب برویم. مکانیکهای گیمپلی بسیار آسان است و جز شلیک و حرکت کردن به جهتهای مختلف، کار دیگری انجام نمیدهیم. قبل از شروع هر مرحله چهار شخصیت متفاوت در اختیار ما قرار داده میشود که باید از میان آنها یکی را انتخاب کنیم، اما این چهار شخصیت به جز در ظاهر و البته در قدرت اصلی، فرق دیگری با هم ندارند. تمامی شخصیتها از دو نوع اسلحه استفاده میکنند که یکی از سلاحها گلوله معمولی شلیک میکند و سلاح دیگر نسبت به آیتمی که در طول بازی دریافت میکنیم تغییر میکند. آیتمهایی که استفاده از آنها در طول بازی ضروری است.
با وجود این که بازی SWIMSANITY در ظاهر آسان به نظر میرسد اما درون مایه بازی سخت است و تا حدودی ما را به یاد عناوین کلاسیک میاندازد. برای این که در مبارزات پیروز شویم باید با برنامه کار کنیم و در در آن واحد تصمیم بگیریم. با وجود چنین ویژگیهایی، SWIMSANITY یک ایراد بزرگ دارد و آن هم این است که بازی در حالت یکنفره یا به قول خودمان Solo آنچنان جذاب نیست و واضح است که سازندگان بیشتر از هر چیزی به بخش چندنفره توجه داشتهاند. قسمتهای متنوع و مختلفی برای بخش چند نفره تعبیه شده که انجام هر کدام از آنها در کنار دوستان چه به صورت آفلاین و چه به صورت آنلاین بسیار دلپذیر و هیچان انگیز است.
هیجان در زیر آب – گرافیک بازی swimsanity
با توجه به این که اتفاقات بازی SWIMSANITY در زیر آب رخ میدهد، از نظر بصری آن را به خوبی منتقل نمیکند. محیط و فضایی که در آن حضور داریم هیچ شباهتی به دنیای زیر آب ندارد و هیچ گونه افکت و اتفاقی که به ما یادآوری کند در زیر آب حضور داریم در بازی دیده نمیشود. وجود جانوران آبزی از قبیل کوسه و لاکپشت و … بیشتر از آن که ما را به یاد زیر دریا بیاندازد، به یاد یک دنیای مکانیکی و رباتی میاندازد که باید گفت بازی از این نظر به خوبی عمل نکرده است. البته از نظر بصری و طراحی هرچیزی که میبینیم با یک اثر زیبا روبرو هستیم. مدلها و شکل و شمایل همه موجودات دقیق و با نقش آنها به خوبی طراحی شده است.
متاسفانه بازی از نظر فنی در برخی مواقع با مشکلاتی روبرو می شود که برای یک بازی در این سطح واقعا جای تعجب دارد. در برخی از مراحل که صحنه شلوغ میشود بازی به شدت با افت فریم همراه است و عملا بازی کردن را غیرممکن میکند. و این اتفاقا ممکن است به بهای از دست دادن سلامتی یا یک جان تمام شود که جبران ناپذیر است. کلا در طول یک مرحله سه قلب یا سه عدد جان به ما داده میشود که کوچکترین اشتباهی منجر به از دست دادن قلب خواهد شد و این در حالی هست که سیستم ذخیره در طول مراحل بازی اصلا عملکرد قابل قبولی ندارد.
نقطه اوج بازی را باید موسیقی آن دانست که هر قطعه از آن در هر مرحله هیجان خاصی را به بازی و به مخاطب منتقل میکند. هر مرحله موسیقی مخصوص به خودش را دارد و از این نظر تیم سازنده سنگ تمام گذاشتهاند.
جمعبندی بررسی Swimsanity
بازی SWIMSANITY برای سرگرم شدن در کنار دوستان و لذت بردن از بخش چند نفره ساخته شده است و اگر این بازی را به صورت تکنفره انجام دهیم مطمئنا نصف لذت بازی را از دست خواهیم داد.
Verdict
Platform: PS4 – Score: 5 Out of 10
Swimsanity is created for having fun with your friends And enjoying its multiplayer mode. If you play this game in single player mode, you will lose half of the fun.
(بررسی بازی Swimsanity بر اساس نسخهی ویژهی منتقدین ارسالی از ناشر بازی)