در مقالهی پیش رو بررسی بازی Darksiders Genesis جدیدترین عنوان از سری محبوب دارک سایدرز را میخوانید. برخلاف بازیهای قبلی این مجموعه، بازی Darksiders Genesis محصول استودیو Vigil Games یا استودیو Gunfire Games نیست. بلکه بازی به دست استودیوی تازه تاسیس Airship Syndicate ساخته شده است که اتفاقا بسیاری از اعضای آن قبلا در دو استودیوی مذکور فعالیت داشتهاند. این بازی توسط THQ Nordic منتشر و با قیمت سی دلاری عرضه شده است. در ادامه با بررسی بازی Darksiders Genesis همراه ما باشید.
در جریان رویداد E3 2019 بود که THQ به شکل رسمی و در زمانی که هیچکس انتظار معرفی یک بازی جدید در سری دارک سایدر را نداشت، از بازی Darksiders Genesis رونمایی کرد. یک سال از عرضه Darksiders III گذشته بود و در اقدامی غیر قابل پیشبینی با Darksiders Genesis طرف بودیم که زمین تا آسمان با عناوین قبلی تفاوت داشت. مهمترین تفاوت فاحش از همان نمایش اول پیدا بود. دوربین بازی از حالت سوم شخص به شکل ایزومتریک تغییر پیدا کرده بود و حالا یک بازی در ژانر اکشن-ماجراجویی-هک اند اسلش (Hack and slash) و دوربین Top-Down (از بالا به پایین) ساخته شده بود. این موضوع از همان ابتدای رونمایی باعث مأیوس شدن برخی طرفداران سرسخت مجموعه شد و کار را به مقایسه با سری بازیهای Diablo رساند. تجربهی ۱۷ ساعته ما روی پلتفرم پیسی نشان میدهد که در برخی موارد الهاماتی از سیستمهای پیاده شده در بازیهای دیابلو گرفته شده است که برخی به خوبی پیاده شدهاند و برخی دیگر خیر.
لیست عناوین مطلب
روایتی بیرمق
سری دارک سایدرز هیچوقت به ارائهی داستان قوی معروف نبود. بعد از آن که مشخص شد بازی Darksiders Genesis یک اسپین-آف برای مجموعه اصلی است، حسابی انتظارمان را در خصوص داستان کم کردیم و همینطور هم شد؛ برای اتمام بازی تنها به ۱۵ ساعت زمان نیاز خواهید داشت که به سادگی در طی یک روز امکانپذیر است. داستان بازی بعد از جنگ Eden و قبل از قسمت اول روایات میشود. Nephilim شکست خورده و نابود شده و به همین خاطر دنیا در حالت نرمال و آسایشی نسبی به سر میبرد. اما شیطانِ غضب آلود در اندیشههای تاریک خود به دنبال گرفتن انتقام است ونیت نهاییش به هم زدن نظم دنیا است. شورا از این موضوع مطلع میشود و تصمیم میگیرید بار دیگر سوارکاران آخرالزمان را به مصاف نیروهای شیطانی بفرستد. به شکل خلاصه میتوان اینطور گفت که داستان فقط بهانهای برای پیاده کردن فضای فانتزی بازی است. از این رو انتظار پیچشهای داستای عجیب و میخکوب شدن از نظر اتفاقات احساسی را نداشته باشید. البته در انتهای داستان یکی از حقایق عجیب و رازآلود دنیای دارک سایدرز فاش میشود که این قسمت روایت دلنشینی و جذابی دارد. از نظر شخصیتپردازی اما اوضاع بهتر میشود. تصمیم شورا بر آن است که شخصیت War و Strife برای شکست دشمن به سمت دانجنها و سرزمینهای اهریمنی که از وجود دیوها و موجودات مختلف شیطانی احاطه شده، فرستاده شوند.
جنگ و نزاع
با شخصیت War قبلا آشنا شده بودیم اما بد نیست چند خصوصیت اخلاقی او را دوباره یادآوری کنیم. War شخصیتی بسیار جدی دارد و همواره به دنبال به پایان رساندن ماموریت خود به بهترین شکل ممکن است. وسوسههای شیطانی بر او اثر ندارد و اهل مکالمه و معامله هم نیست. شخصیت Strife دقیقا بر عکس War است. چندان به نظم علاقهای نشان نمیدهد، با دشمنان و دوستان بگو مگو میکند و حتی گاهی در مقابل شورا قد علم میکند. خوشبختانه سازندگان از همین ویژگیها استفاده کردهاند و کمدی جالبی را بین این دو شخصیت شکل دادهاند. بعضی از شخصیتهای دنیای دارک سایدر نیز در در بازی وجود دارند اما قابل بازی نیستند و صرفا ملاقات میشوند.
دوتا بهتر از یکی
یکی از مواردی که به بازی ارزش میدهد وجود حالتهای مختلف برای بازی کردن است. در حالت تکنفره میتوانید با استفاده از ویژگی تغییر شخصیت، به سرعت بین شخصیت War وStrife سوییچ کنید. این ویژگی باعث شده تنوع مبارزات بیشتر شود و سیستم مبارزات یکنواخت نباشد. همچنین میتوانید با استفاده از ویژگی split screen صفحه نمایش را به دوبخش تقسیم کرده و با دوستتان به صورت دو نفره بازی کنید. در این حالت هر کدام کنترل یکی از شخصیتها را برعهده خواهید گرفت. البته در این حالت صداها قدری تداخل پیدا میکند که طبیعی است. بازی از حالت online co-op نیز پشتیبانی میکند و البته که این بخش بسیار لذت بخش است و مسلما مشکل صدا نیز ندارد. مشکل بازی به شکل دو نفره فقط آنجا است که قدری روند مبارزات برایتان آسان میشود. بازی سعی میکند در حالت دو نفره چالشهای بیشتری به وجود آورد اما این چالشها کافی نیستند. در هر صورت وجود بخش co-op ویژگی مثبتی برای بازی است که این روزها آن را کمتر در بازیهای مختلف مشاهده میکنیم. همچنین بازی از قابلیتی به نام Steam Remote Play پشتیبانی میکند که به راستی عالیست. با استفاده از قابلیت ریموت پلی، شما میتوانید بازی را توسط اینترنت برای دوست خود استریم کنید و به این ترتیب به صورت دو نفره بازی کنید. مزیت این ویژگی آن است که اصلا لازم نیست دوست شما بازی را خریده باشد. اگر میخواهید از این ویژگی استفاده کنید باید با اینترنت سرعت بالا و کیفیت مناسب بازی را به اشتراک بگذارید. در غیر این صورت ممکن است دچار لگ و قطعیهای مکرر شوید.
ریسک ۱۸۰ درجهای
در همان چند دقیقهی ابتدای بازی متوجه میشوید که قرار دادن دوربین ایزومتریک در بازی تصمیمی بسیار هوشمندانه بوده و سازندگان توانستهاند با این روش زوایای بیشتری را برای مبارزه فراهم کنند. البته این دوربین ایزومتریک مشکلات خودش را هم دارد که خواهیم گفت. متاسفانه دوربین سوم شخص بازی Darksiders III نیز در برخی موارد درست عمل نمیکرد و سیستم هشدار بازی دیر عمل میکرد که در نهایت باعث ضربه دیدن از جانب دشمنان میشد. البته گاهی دوربین بازی مشکلات خود را در پوشش دادن دشمنان دور یا کمبوهای سریع بروز میدهد. درست است که تغییر زاویه دوربین بازی مشکلاتی به وجود آورد است اما این تغییر از نظر کلی به هیچ عنوان تغییری غیر مفید نیست. استودیو سازنده نشان داد که میتوان با زیر پا گذاشتن سنتها به نتیجهای قابل قبول رسید. به همین علت شجاعت استودیو را تحسین میکنیم و امیدواریم که اگر روزی تصمیم به ساخت نسخه جدیدی از بازی گرفتند، وقت بیشتری برای ساخت حرکات دوربین بازی بگذارند.
رقصی با شمشیر و اسلحه
این که بگذریم به سیستم مبارزات میرسیم. اگر شخصیت War را انتخاب کنید حرکات وضربات قدیمی این شخصیت برایتان تداعی خواهد شد. در بازی چند حرکت جدید نیز به این شخصیت اضافه شده که بسیار کاربردی هستند. شخصیت War برای مبارزات نزدیک و تن به تن طراحی شده است و میتواند صدمهی جدی به دشمنان جان سخت بازی وارد کند. ضربات این شخصیت بین دو نوع سبک و سنگین طراحی شده است. در نقطهی مقابل شخصیت Strife با استفاده از دو اسلحه مبارزه میکند که برای فواصل دور به کار میآید و انواع تیرهای مختلف نیز در جای جای بازی برای این شخصیت تعبیه شده است. Strife از نزدیک نیز میتواند با شمشیر به دشمنان آسیب برساند ولی به شکلی ضعیف و محدود. هر دو سوارکار آخرالزمان سه قابلیت مخصوص به خود را دارند که با دست یابی به Rage و فعال شدن آن میتوان طیف وسیعی از دشمنان را در یک چشم بهم زدن نابود کرد. این سه قابلیت در حل کردن معماها نیز مورد استفاده قرار میگیرد و صرفا برای مبارزه نیست.
برای ارتقا سلاح دو شخصیت بازی سیستم Enhancement در بازی قرار داده شده است. با استفاده از این سیستم میتوان ویژگیهای دیگری به شمشیر یا تفنگهای شخصیتها اضافه کرد. مثلا قدرت آسیب سلاح را دو برابر کرد، دشمن را به آتش کشید یا در ازای هر دشمنی که میکشید نوار سلامتی بهبود پیدا کند. وقتی به منوی ارتقای شخصیتهای بازی وارد بشوید ممکن است کمی سرگردان شوید. این موردی است که بازیهای اخیر نیز از آن رنج میبردند. خوشبختانه سازندگان توضیح متنی کافی در خصوص ارتقای قابلیتها را در بازی قرار دادهاند اما میتوانستند بیشتر سلیقه به خرج بدهند. برای ارتقا نیاز به عصاره دشمنان (Core) دارید. پس از کشتن هر دشمن ممکن است عصاره آن ظاهر شود. انواع مختلفی از دشمنان وجود دارند که هر کدام عصاره مخصوص به خود را دارند. این عصارهها در یکی از ستونهای حمله، خشم یا سلامتی جای میگیرند و با به کارگیری آن، بهبودهای توضیح داده شده در شخصیت اعمال میشود. جالب است که میتوان هستهها را در در ستونهای غیر مرتبط هم قرار داد؛ که مسلما آن تاثیری که باید داشته باشند را اعمال نمیکنند و تقریبا بلا استفاده میمانند. پس بهتر است در این بخش دقت کافی داشته باشید. قویترین و بهترین عصارهها نیز برای باسهای بازی است که ویژگیها بسیار متفاوتی را به شخصیتها اضافه میکند. در کنار همه اینها بازی شامل سیستم Creature Cores منحصر به فرد خود است که باز هم برای ارتقای انواع ویژگیها و قابلیتها به کار میآید.
اشکال اساسی در سیستم مبارزات بازی به عدم اهمیت کمبوها برمیگردد. هرشخصیت چندین کمبوی مخصوص به خود را دارد ولی اگر از آنها استفاده نکنید نیز مشکلی پیش نمیآید. در صورتی که دو یا سه کمبو ابتدایی بازی را یاد بگیرید تا آخر بازی اکثر دشمنان را با همین روند میتوانید نابود کنید. بقیه دشمنان یا باسهای بازی را نیز با یکی دو بار مردن خواهید کشت. به زبان سادهتر بازی شما را به انجام کمبوهای تعبیه شده در گیمپلی تشویق نمیکند و بسیاری از این کمبوها بیاستفاده خواهند ماند. مگر این که خودتان به دنبال اجرای آن بروید. دشمنان معمولی بازی نیز خیلی خیلی ساده از پا در میآیند که موجب میشود بازیکن تنبلتر شود.
باسهای بازی نیز قابل قبول هستند. سری دارک سایدرز به داشتن باس فایتهای جذاب معروف بوده و بازی Darksiders Genesis نیز از این قاعده مستثنی نیست. برای به پایان رساندن هر مرحله باید به سراغ باس فایتی که تدارک دیده شده بروید. بعضی مراحل نیز مینی باس فایت دارند که از بین بردن آنها سخت نیست و به راحتی انجام میشود. برخی دشمان کوچک هم در زمان مبارزه با باسها به شما حمله میکنند که حضورشان برای مردن است! زیرا که با کشتن آنها نوار سلامتی بازیابی شده و در واقع به پلیر کمک میشود. از نظر طراحی باسهای بازی با مورد جدیدی طرف نیستیم. طراحی ظاهری باسها به جز چند مورد چنگی به دل نمیزند و انتظار باسهای بینظیر بازیهایی مانند Diablo یا Devil May Cry را نداشته باشید. در کل مبارزه با باسها لذت بخش است اما میتوانست موارد جدیدتر و چالش برانگیزتری داشته باشد. پر واضح است که THQ بودجه کمی برای این عنوان در نظر گرفته است.
صدا، گرافیک، اکشن!
بررسی بازی Darksiders Genesis را با بررسی ابعاد فنی بازی ادامه میدهیم. ما نسخهی PC بازی را در اختیار داشتیم و از این رو مزایا و معایبی که در ادامه میگوییم ممکن است در نسخههای کنسولی متفاوت باشد. بازی با استفاده از موتور محبوب Unreal Engine 4 ساخته شده است و مثل تمام بازیهایی که با موتور آنریل ساخته میشوند، ویژگیهای مخصوص به خود را دارد. گرافیک بازی چیزی نیست که قبلا ندیده باشید یا با دیدن آن حسابی به وجد بیایید. اما سازندگان نیز ناامیدتان نمیکنند. طراحی ظاهری مراحل به تم همیشگی بازیهای دارک سایدرز وفادار است و یک حس دارک سایدرزی ویژه به بازیکن انتقال پیدا میکند. رنگها با جزئیات خوبی انتخاب شدهاند و تنوع مراحل به تنوع گرافیک ظاهری بازی منجر شده است. اما اگر دوربین بازی را در حالت نزدیک قرار دهید جزئیات کم بافتها عیان میشود. برای مقایسه از نظر گرافیکی بازی نزدیک به سومین نسخهی Diablo است که در برخی موارد البته کاستیهایی نیز دارد. خوشبختانه بازی بهینه است و برخلاف اکثر بازیهای ژانر هک اند اسلش، در زمان مبارزات کاهش شدید نرخ فریم دیده نمیشود. البته همانطور که گفته شد در حالت split screen ممکن است مشکلاتی پدیدار شود ازجمله به هم ریختگی صدا و زاویه بد دوربین بازی. متاسفانه دوربین بازی در حالت تکنفره نیز گاهی جا میماند یا در زمانی که نیاز دارید ارتفاع را ببینید درست عمل نمیکند که این امر در زمان حل معماهای بسیار سادهی بازی مشکل ساز میشود. بازی مینی مپ ندارد و شما باید نقشه را به شکل جداگانه مشاهده کنید. اما موقعیت شما در نقشه مشخص نیست و تنها مسیرها مشخص شده است! طراحی بازی به شکلی نیست که در محیط سرگردان شوید ولی وجود مینی مپ میتوانست مفیدتر از نقشه فعلی باشد.
باگهای ریز و درشتی هم دیدیم که احتمالا در آینده سازندگان آنها را با آپدیت درست میکنند. افکتهای صوتی نیز بسیار خوب هستند و حسابی حال و هوای جهنمی دارند! موزیکهای بازی متنوع و جذاب کار شدهاند. گاهی دوست دارید دست از بازی بکشید و موزیکهای غمناک یا حماسی بازی را بشنوید. گویندگان شخصیتهای درون بازی صداهای دلنشینی دارند که به لطف دیالوگهایی هرچند کوتاه، تجربهی خوبی به ارمغان میآورند. صحبت از دیالوگ شد بد نیست به یک نکته بپردازیم. اگر به خاطر داشته باشید نسخهی قبلی این سری یعنی بازی Darksiders III به صورت رسمی از زبان فارسی در بخش زیرنویس پشتیبانی میکرد. همین موضوع باعث شده بود امیدوار شویم که پشتیبانی از زیرنویس فارسی نه تنها به نسخههای بعدی دارک سایدر، بلکه به بازیهای دیگر کمپانی THQ راه پیدا کند. خبر بد این که بازی Darksiders Genesis زیرنویس فارسی ندارد.
استودیو Airship Syndicate توانست با بازی Darksiders Genesis، بر خلاف بازیهای پیشین سری دارک سایدرز سنت شکنی کند و در بسیاری از موارد ریسکشان جواب داده است. اگر ژانر هک اند اسلش را دوست دارید و قبلا از دارک سایدرز لذت بردهاید، این بازی نیز تجربهای مانند گذشته برای شما فراهم میکند. اما اگر اولین بار است که وارد دنیای دارک سایدرز میشوید، به جهنم خوش آمدید!
Verdict
Platform : PC – Score : 7.5/10
We recommend Darksiders Genesis to fans of the Hack and slash . The Gameplay of this game is very fun and smooth, you will love the character of War and Strife and Online Co-op mode will be very valuable. If the creators paid more attention to the story of the game, if there were no camera problems and the puzzles were more difficult, It was then one of the best in its genre.
(نقد بازی Darksiders Genesis بر اساس نسخهی منتقدین بازی که توسط THQ Nordic در اختیار دنیای بازی قرار گرفته نوشته شده است.)
جامع و مانع مثل همیشه
عدم اهمیت کمبو های خاص؟! این دیگه چجور نکته منفی ایه
مگه مورتال کامبته