جنگافزار (۱) | معرفی قطعات برای تهیهی رایانه گیمینگ با بودجههای مختلف
قصد داریم تا با پرداختن بیشتر به بخشی که همهی گیمرها، علی الخصوص گیمرهای PC باز عاشق آن هستند یعنی معرفی سیستم گیمینگ، پیشنهادات خودمان در این خصوص را با شما بهاشتراک بگذاریم و از پیشنهادات شما نیز باخبر شویم. از آنجایی که بازار سخت افزار، هر روز در حال گسترش و تغییر بوده و قطعات مختلفی در بازار وجود دارد که خریدار معمولی واقعا قادر به تحلیل دقیق و حرفهای آنها نیست؛ ما در تیم دنیای بازی تصمیم گرفتیم تا به شما دوستان در انتخاب گزینههای مناسب کمک کنیم. در این مطلب که اولین قسمت از بخش «جنگافزار» است، تصمیم گرفتیم تا «معقولترین» سیستم گیمینگ بازار را به شما معرفی کنیم. بودجهی مورد نیاز برای تهیهی این سیستم، حداقل بودجهای است که میتواند برای مدت زمانی قابل قبول، بهترین تجربهی گیمینگ را برای شما به ارمغان بیاورد.
بودجه مورد نیاز: ۵ تا ۶ میلیون تومان
سیستمی که امروز به شما معرفی میکنیم، تا سقف ۵ تا ۶ میلیون تومان است. شما میتوانید گزینههای بهتری هم در بازار پیدا کنید، اما طبعا باید مبلغی بیشتر هم هزینه کنید. با توجه به وضع بازار کامپیوتر در کشور ما که متاسفانه قیمتها بر اساس میل و رغبت وارد کنندهها کنترل میشود، برای داشتن سیستمی قدرتمندتر (و با قدرتی محسوس)، شما باید نزدیک به ۸ میلیون تومان هزینه کنید که به امید خدا در قسمت بعدی به قطعات این سیستم هم اشاره خواهیم کرد. اما مبلغ ۶ میلون تومان در عین ارائهی حداکثر قدرت مورد نیاز برای اجرای بازیها حداقل در ابعاد تصویری تمام HD و با بالاترین جزئیات گرافیکی ممکن (Ultra High)، هزینهی معقولی هم روی دست شما میگذارد.
پردازنده: Intel Core i7-7700K یا Ryzen 7 1700X با قیمت حداکثر ۱.۵ میلیون تومان
CPU یا همان پردازندهی مرکزی دومین قطعهی مهم یک سیستم گیمینگ و اولین قطعهی مهم یک رایانه است. بار پردازش سیستم بر دوش این قطعه بوده و قدرت آن نقش تعیین کنندهای در اجرای بازیها دارد. اغلب سازندگان بزرگ بازیهای کامپیوتری بار اصلی پردازش بازیها را بر دوش کارت گرافیک قرار میدهند، اما از آنجایی که همهی بازیها از این بهینهسازی بهرمند نیستند، داشتن یک پردازندهی مرکزی قدرتمند از بایدهای سیستمهای گیمینگ است. دو شرکت بزرگ اینتل و AMD هم از بزرگترین تولید کنندگان این قطعات هستند. در ادمه گزینههای مطرح شده را بررسی میکنیم:
Ryzen 7 1700X: شرکت AMD با معرفی سری رایزن، توانست بار دیگر قدرت را در بخش پردازندههای گیمینگ به دست بگیرد. این پردازنده دارای ۸ هسته (و ۱۶ رشته) با حداقل فرکانس پردازشی ۳.۴ و حداکثر فرکانس ۳.۸ گیگاهرتز بوده و قابلیت اورکلاک دارد. میزان توان حرارتی آن ۹۵ وات و معماری آن بر پایهی معماری ۱۴ نانومتری است. از اعداد و ارقام که بگذریم، سؤال مهم گیمرها، عملکرد این پردازنده در اجرای بازیهاست. بگذارید خیالتان را راحت کنم، با این پردازنده هیچ بازی تا مدتها جلودار شما نخواهد بود! Ryzen 7 1700X (اگرنخواهیم آن را قدرتمندترین بنامیم) یکی از قدرتمندترین پردازندههای موجود در بازهی قیمتی مورد نظر ماست.
قیمت: ۱.۵۸۰.۰۰۰ تومان
Intel Core i7-7700K: اینتل، شرکت محبوب من در صنعت پردازنده، با ارائهی نسل جدید پردازندههای کبی لیک، سعی در حفظ بازار و سهم خود در آن، در برابر نسل جدید CPUهای AMD دارد. هرچند اینتل با کاهش قیمت این پردازندهها فضای بازار را رقابتیتر کرد و در این میان خریداران بودند که سود کردند. پردازندهی ۷۷۰۰K دارای چهار هستهی پردازشی (و هشت رشته) با سرعت ۴.۲ تا ۴.۵ گیگاهرتز بوده و برخلاف رقیب خود یعنی رایزن، از گرافیک داخلی Intel HD Graphics 630 هم برخوردار است. البته، این گرافیک مجتمع (یعنی پردازندهی گرافیکی که درون خود پردازندهی مرکز قرار دارد) در یک سیستم گیمینگ تقریبا به هیچ دردری نخورده و استفادهی آن بیشتر برای کاربری عمومی است. توان حرارتی این پردازنده هم با ۹۱ وات، از رقیباش بهتر است، یعنی این پردازنده انرژی کمتری مصرف کرده و طبعا دمای کمتری هم تولید میکند.
قیمت: ۱.۳۰۰.۰۰۰ تومان
مقایسهی کلی این دو پردازنده: پردازندهی اینتل (در سمت چپ) در بازیها، کارهای روزانه و فعالیت حرفهای (رندرینگ) به میزان تقریبی ۱۴% از پردازندهی AMD (در سمت راست) بهتر عمل کرده است. نتایج فوق حاصل بررسی حدودا ۶۰ هزار مورد از این پردازندهها در جهان توسط سایت userbenchmark.com است. شما هم میتوانید به این سایت رفته و قدرت سیستم خود را آزمایش کنید.
کدام یک بهتر است؟
مهمترین مسئله برای یک گیمر، عملکرد پردازنده در بازیهاست. تجربه نشان داده است که داشتن قدرت پردازشی بیشتر به معنی اجرا بهتر بازیها نیست، زیرا در اجرای بازیها علاوهبر قدرت سختافزاری، بهینه سازیهای نرم افزاری هم بسیار حائز اهمیت هستند. برای یافتن پاسخ این سوال، ما عملکرد این دو پردازنده را در بازیها بررسی کردیم:
هرچه میزان متوسط فریم در ثانیه (Average FPS) بالاتر باشد، یعنی عملکرد قطعه مورد نظر در بازی بهتر است؛ منبع:techreport.com و legitreviews.com
همانطور که در تصاویر فوق مشخص است، پردازندهی اینتل در بازیها بهتر از AMD عمل میکند؛ البته این برتری دائم و همیشگی نیست و در برخی موارد این AMD بوده که دست بالاتر را در این میدان داشته است.
با توجه به موارد فوق و قیمت بالاتر پردازندهی AMD، پیشنهاد ما به شما همان پردازندهی اینتل ۷۷۰۰K است. زیرا اینتل نشان داده که پردازندههایش در دراز مدت عملکرد پایدارتری دارند و پشتیبانی نرمافزاری از آنها در بازیها بهتر انجام میشود، از طرف دیگر سهم اینتل در بازار پردازندهی کامپیوتر تقریبا ۴ برابر AMD است که این امر خود نشاندهندهی دست بالاتر این شرکت در این صنعت است. البته، قدرت پردازشی ۱۷۰۰X هم بالا بوده و به دلیل داشتن ۱۶ رشته که دو برابر تعداد رشتههای اینتل است، در انجام فرمانهای همزمان متعدد (یا همان Multi-Tasking) عملکرد بهتری دارد؛ امری که باعث رشد سهم شرکت AMD در بازار پردازنده شده است.
عاااااااااااااااااااااااااااالیییییییییییییییییییییی بود
ولی فقط در مورد کارت گرافیک به نظرم یه خورده باس بیشتر توجه بشه
چون کارتها rx480 amd و ۴۹۰ اساسن باری تک کارت بودن ساخته نشده و با قیمت پایین برای کراس شدن ساخته شدن. و در اصل این کارت ها باید به صورت دوبل خریداری بشه و نصب بشه تا قدرت خودشو نشون بده . درسته کارت های پاسکال انقلابی تو کارت گرفیک بود اما خب مطمئنن همه میدونن amd ِخیلی بیشتر از انویدیا هوای گیمرا رو داشته.
ممنون از مطلب ولی خیلی در همه جا به کارتهای ای ام دی ظلم میشه اولا درسته که تو رده کارت های خیلی قوی انویدیا بهتره اما تو رده کارت های متوسط و ضعیف ای ام دی بهتره مثلا تو رده پایین radeon hd 7770 با geforce gtx 650 هم رده و هم قیمته درحالیکه ۷۷۷۰ حدود %۴۰ قوی تره :
Geforce gtx 650 قدرتش ۸۱۲ گیگافلاپس ولی radeon hd 7770 قدرتش ۱۲۸۰ گیگافلاپس هست .
یا در رده متوسط هم ای ام دی کارت هایی داره که نسبت قیمتشون عالین از جمله radeon r7 370 که هیچ برابری تو قیمت خودش از انویدیا نداره .
دوما ای ام دی کارتهاشو با درایورهاش بهتر ساپورت میکنه هم امکانات خوبی دارن هم اینکه تفاوت عملکرد تو هر درایور نسبت نسخه قبلیش کاملا محسوسه یعنی هر درایور جدید که میاد میبینی کارایی بازیهات بهبود محسوسی داشتن اما این تفاوت کارایی در هر نسخه درایور انویدیا نسبت به قبلی مشاهده نمیشه امکانات درایورهاشم در حد ای ام دی نیست .
سوما ای ام دی امکانات و کارایی های جدیدش مثلا tress fx بعد از معرفی تو اکثر بازیها مشاهده میشه نه اینکه مثلا فلان قابلیت انویدیا فقط تو بتمن آرخام نایت قابل استفاده باشه یا فلان فن آوری بصری فقط تو دیویژن اعمال شده باشه .
درسته ای ام دی فروش جهانیش خیلی کمتره اما انصاف هم نیست که همه جا بکوبیمش و کارت هاشو ضعیف و بدردنخور نشون بدیم با تشکر از برادر گرامی .