شمارش معکوس; نگاهی به نقاط قوت و ضعف ایکسباکس ۳۶۰
مایکروسافت تا چندی دیگر کنسول بعدی خود را رونمایی خواهد کرد. کنسولی که مطمئنا تکنولوژی مدرنتری را به ارمغان خواهد آورد, اما نباید فراموش کنیم که ایکسباکس بعدی هرچه باشد, پایههای خود را بر روی میراثی که ایکسباکس ۳۶۰ از خود بر جای گذاشت است, بنا خواهد کرد. بنابراین, مایکروسافت میتواند با بررسی دقیق و اصولی نقاط قوت و ضعف کنسول حاضر خود, ایکسباکس بعدیاش را تبدیل به یک دستگاه سرگرمی تمامعیار کند. با توجه به تمام اینها, در این مقاله قصد داریم تا نگاهی بیاندازیم به نقاط قوت و ضعف ایکسباکس ۳۶۰; نقاطی که ایکسباکس بعدی حتما باید آنها را برای موفقیت مدنظر قرار دهد.
نقاط قوت
دستهی بازی
دستهی ایکسباکس ۳۶۰ به معنای واقعی خوشدست است. از کلیدهای “تریگر” آن بگیرید که حسابی به درد بازیهای اول شخص تیراندازی میخورد تا طراحی راحتتر آن نسبت به دستهی ایکسباکس اول و همچنین تغییرات بهجایی که در محل قرارگیری کلیدها صورت گرفته است. هرچند که متاسفانه, کلیدهای جهتنمای دستهی ایکسباکس ۳۶۰ نقطهی ضعف آن محسوب میشود. این در حالی است که عرضهی دستهی نقرهای که این مشکل را بر طرف کرده بود تا حدودی بر روی این مسئله درپوش گذاشت. هرچند که این ضعف به طور کلی برطرف نشد. اما با این حال نمیتوان از طراحی عالی آن نسبت به نسل قبل خود به این راحتیها گذشت.
ایکسباکس لایو
بازیکنندهها به طور کلی علاقهای به پرداخت پول به سرویسهای آنلاین ندارند. اما تجربهی باکیفیتی که شبکهی لایو به بازیکنندههایی که آن را حتی برای یکبار امتحان کرده بودند, به همراه آورد, باعث شد تا بسیاری قانع شوند که لایو ارزش پرداخت پول را دارد. به طوری که در حال حاضر این شبکه بیش از ۴۶ میلیون عضو دارد. سرعت بالای شبکه در اتصال به مسابقههای بازی, پایین بودن افت سرعت سرورها در پاسخگویی و همچنین امکان چت با دوستان, از ابتداییترین و مهمترین قابلیتهای لایو بودند. عناصری که سبب شدند تا بازیکنندهها از سراسر جهان به یکدیگر نزدیک شوند و تجربهی بازیهای چندنفره را بهتر از گذشته حس کننند. مایکروسافت برنامهی خوبی برای ایجاد یک جامعهی آنلاین کاربردی کشیده بود و این مسئله را میتوان در هدستهایی یافت که همراه با کنسولها عرضه شدند.
پر کردن جای خالی ژانرهای مختلف
عرضهی ایکسباکس اولیه مساوی بود با بازشدن راه عناوین اول شخص تیراندازی بر روی کنسولها. حرکتی که با انتشار مجموعهی هیلو به صورت انحصاری بر روی کنسول مایکروسافت به اوج خود رسید. اما این در حالی بود که سونی در زمینهی عرضهی عناوین مختلفی در بیشتر ژانرها, بیتردید از مایکروسافت جلوتر بود. اما در آغاز کار ایکسباکس ۳۶۰, مایکروسافت, بازیهای ژانر نقشآفرینی را هدف قرار داد. چیزی که پلیاستیشن ۲ سونی در آن بیرقیب بود. آنها با انتشار عناوینی همچون Blue Dragon, Lost Odyssey, Tales of Vesperia و Eternal Sonata ضعف کنسول قبلی خود را در ایکسباکس ۳۶۰ تکرار نکردند و حتی در حرکتی جالب عنوان Final Fantesy XIII را هم از انحصار سونی خارج کردند. درنهایت, با اینکه پیشرفت مایکروسافت در عناوین انحصاری نسبت به نسل قبلاش کاملا مشهود است و این یک نقطهی قوت تلقی میشود. اما آنها بازهم در مواجه با انحصاریهای سونی شکست خوردند.
فروشگاه محصولات چندرسانهای
این روزها اپیلیکیشنهای بسیاری برای ایکسباکس ۳۶۰ عرضه شده است. به طوری که هر کاربر این کنسول قادر خواهد بود به اپیلیکیشنهای مورد نیاز خود از طریق ایکسباکس ۳۶۰اش دسترسی داشته باشد. برای مثال در سال ۲۰۰۸ مایکروسافت, Netfix را برروی کنسول خود قرار داد. و بعد از آن هم اپلیکیشنهای دیگری نظیر Last.fm, Zune, ESPN و… راه خود را به سوی شبکهی لایو باز کردند. در نهایت, تمام این امکانات سبب شد تا ایکسباکس ۳۶۰ تنها یک دستگاه بازی نباشد, بلکه هر کاربر به دنیایی از سرگرمی تلوزیونی, فیلمهای سینمایی و موسیقی دسترسی داشته باشد.
اچیومنت
چه کسی است که از صدای دلنشین و انیمیشن پویای باز شدن اچیومنتها خوشحال نشود. شاید پیشپاافتادهترین استفادهی اچیومنتها به رقابت بازیکنندهها در جمعآوری امتیازات بیشتر بازگردد. اما نباید فراموش کنیم که, معقولهای به نام اچیومنت باعث شد تا دلایلی برای بیشتر بازیکردن داشته باشیم; دوباره به بازیهای قبلی خود بازگردیم و همچنین به سراغ کشف راز و رمزهای دنیای بازیها برویم. هنوز هم هیچ چیزی بهتر از بالارفتن امتیازات یک گیمر او را خوشحال نمیکند!
برروز رسانها
به روزرسانی کنسول برای یک بازیکننده خیلی سخت است. چون این کار او را برای مدتی از بازیکردن دور نگاه میدارد. اما مایکروسافت برخلاف سونی و PS3اش کاری کرد تا این بهروزرسانیها خیلی زود به پایان برسند, راحتتر باشند و از همه مهمتر مجبور نباشیم, کنسول خود را در مدت کوتاهی چندین بار برروزرسانی کنیم.
رابط کاربری کاربرپسند
مقاومت در برابر تغییرات, میتواند بزرگترین دلیل سقوط یک شرکت بزرگ باشد. اما مایکروسافت که از این موضوع خبر داشت, با بروزرسانهایی که در طول حیات ایکسباکس ۳۶۰ عرضه کرد, کاری کرد تا رابط کاربری این کنسول با توجه به نیازهای هر برحهی زمانی تغییر کند. ایکسباکس ۳۶۰ تاکنون چندین داشبورد مختلف را پشت سر گذاشته. اما چیزی که در تمامی آنها یکسان بوده است به کارکرد آسان و پیشرفت روز به روز آنها بازمیگردد. برای مثال در حال حاضر داشبورد ایکس باکس ۳۶۰ با توجه به استفادهی کینکت از فرامین صوتی و حرکتی تغییرات مثبتی را به خود دیده است. یک دستاورد عالی دیگر برای مایکروسافت که در صدد راحتی کار مشتری قدم برمیدارد.
نقاط ضعف
سه چراغ شدن
مطمئنا تمام کسانی که ایکسباکس ۳۶۰ داشتهاند, روزی با معقولهی دردناکی به نام سه چراغ شدن کنسولهایشان روبهرو شدهاند و البته در غیر این صورت باید خیلی خوششانس بوده باشند. این در حالی است که تعدادی از دارندگان ایکسباکس ۳۶۰ نه یک بار, بلکه چندین مرتبه کنسولهای خود را به خاطر سه چراغ شدن از دست دادهاند. هرچند که مایکروسافت قدمهایی در این زمینه برداشت, اما این مسئله هیچگاه به طور کلی از بین نرفت. تا اینکه در سال ۲۰۱۰ شاهد عرضهی مدل باریک ایکسباکس ۳۶۰ بودیم. مدلی که به گفتهی سران مایکروسافت احتمال کمتری در سه چراغ شدن دارد. اما با تمام اینها, هنوز هم وقتی به گذشته نگاه میکنیم و آغاز کار ایکسباکس ۳۶۰ را با چنین وضعیتی میبینیم, ناامید میشویم!
بازیهای چند دیسکی
هیچچیز بدتر از این نیست که مجبور شوید در اوج انجام یک بازی هیجانانگیز و درگیرکننده, دیسک بازی را عوض کنید! همهی اینها به خاطر این است که مایکروسافت در آغاز کار ایکسباکس ۳۶۰ تصمیم گرفت به جای دیسکهای بلوری از دیویدی استفاده کند. حرکتی که به شدت به ضرر خود آنها تمام شد. هر دیویدی یک لایه تنها ۴.۷ گیگابایت فضا برای ذخیرهسازی دارد. پس با توجه به این محدودیت, یا نباید بازیهای پرحجم (قابل توجهی PS3بازها) ساخت, یا باید وسط یک بازی پرهیجان, دیسکها را عوض کرد. و در نهایت هر دو به ضرر بازیکننده است!
پخشکنندهی بلوری
مایکروسافت کار خود را با یک پخشکنندهی دیویدی برای ایکسباکس ۳۶۰ آغاز کرد. تصمیمی که از ریشه اشتباه بود. این در حالی بود که دیسکهای بلوری روز به روز رایجتر و پر استفادهتر میشدند. بنابراین, کابران ایکسباکس ۳۶۰ مجبور بودند در کنار کنسول خود یک دستگاه پخشکنندهی بلوری بخرند یا با یک تیر دو هدف را بزنند و به سراغ پلیاستیشن ۳ بروند!
کینکت و بازیکنندههای حرفهای
هرچند کینکت از نظر سود مالی به موفقیت خوبی رسید, اما این دستگاه هیچگاه نتوانست بازیکنندههای حرفهای را به سوی خود بکشد یا بهتر است بگویم کینکت نتوانست به رویاهای بسیاری از دارندگان ایکسباکس ۳۶۰ جامهی عمل بپوشاند. مایکروسافت سعی کرد تا با قرار دادن قابلیتهای کینکت از جمله فرامین صوتی در بازیهای دیگر, کینکت را تبدیل به برگبرنده خود در بازیهای چندپلتفرمی کند. اما بازیکنندهها به زودی متوجه شدند که این قابلیتها آنچنان به درد نمیخورند. و به این فکر افتادند که چرا مایکروسافت به جای این حرکت, ساخت چندین بازی خوب را دستور کار قرار نمیدهد! به طور کلی به جز چند عنوان, کینکت تبدیل به آن چیزی نشد که بسیاری تصور میکردند. بنابراین مایکرسافت باید از این نقطهی ضعف خود درس بگیرد. و تمرکز بهتر و بیشتری بر روی نسخهی دوم کینکت که احتمالا همراه با کنسول بعدی خود عرضه میشود, بگذارد. شاید با ارفاق کینکت برای شروع کار و آشنا کردن بسیاری از غیرگیمرها با گیم خوب بود, اما مطمئنا این مسئله برای نسل بعد جواب نخواهد داد.
فروشگاه بازیهای مستقل
در ابتدا مایکروسافت بهای خوبی به بازیسازان مستقل داد و ما هم شاهد انتشار بازیهای زیادی از جمله Breath Of Death VII و Cthulhu Saves the World بودیم. اما متاسفانه رفته رفته, فروشگاه بازیهای مستقل مایکروسافت آنطور میبایست عمل نکرد. و در حقیقت دلیل این امر به مایکروسافت و خواستههایش از مستقلسازان برمیگشت. این مسئله به علاوهی مشکلاتی که مستقلسازان در زمینه برروزرسانی بازیهای خود داشتند, سبب شد تا فروشگاه بازیهای مستقل ایکسباکس ۳۶۰ افول کند. امیدواریم مایکروسافت بستر مناسبتری را برای درخشش بازیسازان مستقل در نظر بگیرد.
تبلیغات اعصابخردکن!
بیتردید, وجود آن حجم از تبلیغات در زمان اتصال به شبکهی لایو غیر قابل تحمل است. بزرگترین مسئله جایی است که همهی کسانی که از لایو استفاده میکنند, حق اشتراک پرداخت کردهاند. اما با این حال مجبورند این تبلیغات را هم ببینند! مطمئنا همین مسئله باعث دور شدن بسیاری از این شبکه و همچنین نارضایتی مشترکان فعلی شده است. مایکروسافت بیشتر به فکر دوستانت باش!
آواتارها
اولین کاری که با روشن کردن ایکسباکس ۳۶۰ خود میکنید, ساخت یک آواتار است. اما آواتار شما به جز اینکه در لیست دوستانتان به نمایش در میآید, هیچ ارزش خاص دیگری ندارد. در عوض آواتارها تبدیل به منبع درآمدی خوبی برای مایکروسافت شدهاند. با اینکه بعضی از بازیهای کینکت از آواتارها به عنوان شخصیت داخل بازی بهره میبردند, اما این موضوع زیاد دوام نیاورد. مطمئنا مایکروسافت باید برنامهریزی بهتری بر روی آواتارهای کنسول نسل بعد خود کند. و برای مثال بازیهای اجتماعی میتواند شروع خوبی باشند.
/////////////////////////////////////////////////////////////////
نظر شما در مورد این نقاط قوت و ضعف چیست؟ و از دیدگاه شما مایکروسافت باید در صدد رفع و تقویت چه مسائلی پیش قدم باشد؟
توجه: لطفا از راهانداختن هرگونه بحثهای طرفداری و توهین به افراد دوری کنید. در غیر این صورت برخورد خواهد شد. با تشکر فراوان
ممنون واقعا عالی بود :X
ممنون بابت مقاله ! اکثر موارد رو قبول دارم به جز پخشکنندهی بلوری کلا چند تا بازی داشتیم که لازم بود دیسک رو عوض کنی ؟ به تعداد انگشتای دست هم نمی رسید
بشمرید ببینید میرسه یا نه!خوب حتما برای اکس باکس ۳۶۰ نیومدن!تو متن هم اشاره شده بود!
تنها ضعفه x box 360همون سه چراغ بودنش
بود که ضرر زیاد بهش زد.ولی در کل رقیب
خوبی واسه سونی بود. =; :mrgreen:
امیدوارم xbox one سه چراغ نشه.
ببخشید تو میدونی من بهتره ایکس باکس ۳۶۰ بخرم یا ps3 اخه بیشتر از یک میلیون ندارم
نقاط قوت که هیچی همه به جا و درست بود :X اما در مورد نقاط ضعف فقط پخش کننده بلو ری رو قبول دارم و تا حدی کینکت چون کینکت با بازی های فان و فامیلی خودش مکمل خوبی در کنار بازی هایی مثل گرز آف وار و هیلو و کلا بازی های هاردکور بود اما من هم مثل بقیه توقع بازی های هاردکور بیشتری رو داشتم . بقیه نقطه ضعف ها هم چون سرو کاری باهاشون ندارم نظر نمیدم
خب منم با اکثر نقاط قوت یا ضعف موافقم فقط چندتا اصلاحیه میزنم :
۱-مشکل سه چراغ در مادربرد های لانچ،فالکون وجود داشت وبعد از مادربرد های جسبر با چیپ ست های ۶۵ و ۴۵ نانومتری این مشل برای همیشه ریشه کن شد،من از اوایل سال ۲۰۰۶ اکس با کس دارم و هرگز دتسگاهم سه چراغه نشد چون همیشه در شرایط بهینه و طبق دستور العمل استاندارد ازش استفاده کردم ،اگه ونت های دستگاه مسدود بشن ویا دستگاه در جایی باشه که تهویه مطبوع نداشته باشه این مشلات پیش میاد،این مشکلات در کنسول رقیب هم کم و بیش وجود داره مثلا Flashing red and green ligh / Video playback is fuzzy or distorted / Games hang on the logo screen ,… بهرحال این ایراداات همیشه هست ….
دز مینه چند دیسکی بودن واقعا بازی های این نسل بیش از ۲۰ گیگ نبودن !!! خیلی معدود بازی داشتیم بیش از ۲۰ گیگ باشن ولی قبول دارم که برای نسل جدید وجود بلوری الزامی ایست
دقیقا به نکته خوبی اشاره کردی روزبه جان ! هر وسیله ای چه کنسول بازی چه لوازم برقی خونگی و هرچیزی اصلا حتی اگرم برقی نباشه اگه طبق دستور العمل و استاندارد ازش استفاده بشه صد سال سیاه مشکلی براش پیش نمیاد ! مثلا یکی میشینه ۱۲ ساعت مداوم بازی میکنه بعد میاد میگه چرا دستگاهم سوخت
خب اینم هست ولی شما PC ایت ۲۴ ساعته روشنه چیزیش میشه!؟
مسلما مخاطب ام چنین چیزی انتظار داشته … درسته تمام تقصیرا گردن مایکرو نبود ولی خب بالاخره اشکالم داشت دیگه…اگه اشکال نبود مه سونی یه کاری نمیکرد بتونی کنسولو Hibernate کنی بری بعد بیای باز بشینی پای بازی :-؟
پـــ.نـــ : کنفرانس ساعت چنده؟! :-s
۹.۳۰ شب
کلا با اینکه نسل دوم مایکروسافت بود و اونهمه آزاری که سر سه چراغه شدن دید خیلی خوب با سونی رقابت کرد … اون موقع که کنسول رو خریدم اصلا فکرشم نمیکردم بتونه تو فروش نزدیکه سونی به ولی همه دیدیم که شد , تازه به همراه کلی ضعف سخت افزاری که نسبت به پی اس ۳ داشت!
تو نوآوری ام که سنگ تموم گذاشت , کینکت به تنهایی درسته هنوز توی صنعت گیم چیز خیلی خوفی ازش ندیدم (مثه همون پروژه ی مایلو که مطمئنم ۲ سال دیگه مایکرو حتمن بهش میرسه) ولی من به شخصه چنین چیزی رو تو خوابها بچگیم میدیدم…یا پروژه ی ایلومی روم…اینا چیزایی نیستن که ساده ازشون بگذریم…مسلما مایکرو خدمتهای بزرگی هم در زمینه ی نوآوری داشته و هم در صنعت گیم (باز هم با اشاره به تقریبا نو پا بودنش نسبت به رقیبش)!
تو بخش دو وی دیش هم اشتباه خیلی بزرگی کرد…بالاخره باید اشتباه میکردن تا تجربشو بدست بیارن … نسل پیش شروع قوی ای نداشت ولی با این حال عالی پیش اومد .. این نسل اگه بی خطاتر عمل کنه مسلما موفق تر ام میشه!
————————————————————
پ.ن : خدا پدر اونی که انحصار رو آفرید لعنت کنه … ۲ هفته س نه PS3 دارم نه XBOX …
کاملا بقیه رو درک میکنم!
Last Of Us بیاد چه گلی بگیرم؟!
با تشکر از مقاله ی خواندنی شما
همه ی نکاتی که اشاره کردید کاملا درست هست!
یکی از انتظار های بالایی که از ۷۲۰ دارم این هست که از لحاظ کیفیت سخت افزاری و نحوه ی عملکرد بهتر از ۳۶۰ باشه
مثلا ایکس باکس در برخی عملکردها کمی پایینتر از پلی ۳ بود ….مثلا صدای کنسولش بیشتر بود مخصوصا اینکه مدت زمان بیشتری باهاش بازی می کردی کمی صداش اذیت کننده می شد !!
علی الخصوص وقتی که بازی رو بدون اینکه نصب کنی از روی دیسک اجرا می کردی گوشخراش تر می شد
ولی مثلا پلی ۳ کمترین صدای تولیدی رو حتی هنگامی که خدای جنگ ۳ رو به اون سنگینی ۱۰ ساعت پشت سر هم بازی کردم داشت !
نکته ی دیگه هم آداپتور دستگاه هست که امیدوارم داخل خود کنسول قرار بگیره!!
———-
خب انتظارات زیادی از ۷۲۰ دارم و مشتاقانه منتظر اطلاعات بیشتری هستم و البته نیم نگاهی هم به بازار و دلار و جیب خودم
منم امیدوارم بعد از انتخابات دلار بیاد حدود ۱۰۰۰ که هم ps4بگیرم هم next xbox!
:sad: :X )
(البته برای قیمت بازی ها نه دستگاه!
مشکل سه چراغه شدن مطمینا بدترین نقطه ضعف مایکرو بود.دسته ی بازی هم به نظر من برای بازیهای شوتر و ریسینگ بهترین بود ولی برای بازیهای ورزشی و مبارزه ای اصلا خوب نبود.اما به نظر من ناامیدکننده ترین ویژگی اکس باکس,کینکت بود.نه تنها بازی هارد کوری براش منتشر نشد بلکه هنگام معرفیش کلی دروغ شنیدیم از سازنده هاش که مهمترینش پراجکت مایلو بود.
دقیقا نکات درستی بود.راستی مراسم ساعت چنده؟
و متشکرم از مطلب خوبتون.
+یک نکته ی مثبت دیگه ی اکس باکس داشتن قاب سبز بازی هاش بود!
واقعا خوبن. :X
امیدوارم بازی های نسل بعد همشون توی استیل بوک بیان! :X
مقاله خوبی بود نکات مثبت و منفی به خوبی اشاره شده بود =D
هیج کس مثل من از ۳۶۰ خاطره نداره ۱۳خرداد۸۷ یک دانه الیات خریدم۶۶۰ در روز۱۴خرداد ساعت ۱۰ شب سه چراغه شد موندیم مات و مبهوت ودباره ۳۵۰ دادیم روش یکی دیگه خریدیم دو سال تمام خدایش کار کرد یه روز مونده به عید فطر خطای ۷۴ را داد و فاتحه سپس با ۳۵۰ یه الیات گرفتیم بعد یه سال فروختیم تازه گیها یک اسلیم گرفتیم خدایش باحاله و کلا از ۳۶۰ راضی اندر راضی هستم در ضمن اینم بگم یه سونی ۳ اسلیم داریم توپ که با اونم گیم میزنیم در کل هم ۳۶۰ و سونی ۳ فوقالعاده هستند لذتشو ببرید
فقط چند ساعت دیگه …. :X
__________
فقط امیدوارم مثه پلی استیشن فقط دسته نشون ندن
با اینکه XBOX ندارم ولی با مقالتون حال کردم دمتون گرم =D =D =D
چون خودمم زیاد با xbox سر و کار داشتم میگم; دسته ی این کنسول خوب بود; نه بیشتر و نه کمتر… :->
دسته این کنسول به معنای واقعی کلمه خوش ساخت است درست همون اندازه ای که باید باشه ….
از نظرم یکی از نقاط ضعف PS3 به XBOX تو همین دسته هست (بخاطر کوچک بودن دسته و راحت نبودن در بازی های اول شخص)
ولی در کل هر ۲ کنسول نقاط ضعف و قوت خود را دارند
مقاله ی جالبی بود.من از بچه ها سه چراغه شدنو شنیدم ولیواس دستگاه خودم اتفاق نیفتاده
نقطه ضعف رو نمیدونم، اصلا نمیشه گفت ایراد، ولی ترول انگیزترین ویژگی ایکسباکس همین سه چراغ بود. ترول انگیز!
وسط های خوندن خبر داشت گریم می گرفت.واقعا دلم نمی خواد تا از ایکس باکسم خداحافظی کنم.تو این ۴ سالی که دارمش یه بار هم سه چراغه نشد .همیشه بهترین بازی ها رو باهاش تجربه کردم و الان سخته ترک کردنش. :((
———————————————————————————————————-
انجمن حقوق بگیران مایکروسافت
سه چراغه شدنش دقیقا ینی چی ؟ بعدش چ اتفاقی میافته ؟
بعدش دقیقا باید بری یه کنسول دیگه تهیه کنی :-| بعضی موارد هم ببریش تعمیر درست میشه
این اچیومنت زندگی منومتحول کرده
عالی عالی. مطمعنا مایکروسافت باید یه فکری به حال این مشکلات میکرد.