خواندن این متن برای افراد کمتر از ۱۸ سال توصیه نمیشود. متن ممکن است قسمتهایی از داستان بازیهای قبلی سری را در خود داشته باشد.
نسخهی اول خدای جنگ با سکانسی مرموز, حماسی و در عین حال احساسی آغاز شد. کریتوس گناهکار بر بلندای صخرهای ایستاده و به خاطرات دردناکی که روح او را به زنجیر کشیدهاند, فکر میکند. او دیگر در خود امیدی برای ادامهی زندگی نمیبیند. کشته شدن عزیزترین و تنهاترین کسانش, آن هم به دستان خودش, باعث شده تا روز و شب آرزوی مرگ کند. ده سال از خدمت به خدایان المپ گذشته; حتی اریس هم که ریشهی تمام این بدبختیها است, کشته شده. پس چرا هنوز این سردی گناه و حرارت سوزان انتقام او را رها نکرده است. ده سال رنج و مشقت; سالهایی پر از آشوب. همه چیز از جنگ با بربرها آغاز شد. کریتوس جوان و قدرتمند, که به تازگی فرماندهی لشگر اسپارتا نیز به او سپرده شده بود, تمام دشمنان را یکی پس از دیگری از زیر تیغ مرگ میگذراند, اما بخت برای همیشه با او یار نبود و یکی از فرودهایش را نگاه داشته بود برای او. در یکی از نبردهایش با لشگر بربرها بالاخره پشت مرد اسپارتا به زمین خورد. “الریک” فرماندهی بربرها آماده بود تا با یک ضربهی گرز او را به دنیای مردگان بفرستد, اما در آن لحظه کریتوس تصمیم سختی گرفت, تصمیمی که تمام زندگی او را برای همیشه تغییر داد, “اریس من را نجات بده و تمام زندگی من برای تو خواهد بود” این درخواستی بود که کریتوس از خدای جنگ اریس کرد, درخواستی که سبب کشته شدن همسر و فرزندش و همچنین تبدیل شدنش به روح اسپارتا شد…
وقتی که نسخهی جدید خدای جنگ که “عروج” نام دارد معرفی شد, تمام طرفداران این مجموعه را شوکه کرد. همه منتظر بودند که دیدار دوبارهاشان با کریتوس همراه با پلیاستیشن ۴ باشد و ادامهی آن سکانس پایانی نسخهی سوم را ببینند. اما رونمایی سونی از یک نسخهی فرعی نشان داد که آنها به یک خدایجنگ در این نسل کفایت نکرده و این آخر نسلی هنوز کریتوس میتواند برایشان پولساز باشد. البته موضوع به این سادگیها هم نبود, بعد از منتشر شدن اولین تریلر و رونمایی از بخش چندنفرهی بازی, خوشبینترین (البته به جز نگارنده!) هواداران خدایجنگ هم به این نتیجه رسیده بودند که سونی قصد دارد با “عروج” شیردوشی راه بیاندازد! از همین سو بسیاری نگران کاراکتر محبوب و سرنوشتش بودند; اما سونی که همیشه حساب ویژهای روی عناوین انحصاری کنسول پلیاستیشن ۳ اش باز میکند, کمکم نشان داد که اگر هم قصد کشیدن شیرهی این بازی را دارد, این کار را خیلی با ظرافت و بدون نقص انجام میدهد, طوری که که بهانهای به جا نگذارد!
چیزی که بیشتر از داستان و بخش تکنفرهی بازی نظر بازیکنندهها را به خود جلب کرده, بخش چندنفرهی “عروج” است; بخشی که برای اولین بار وارد این مجموعه میشود. جالب است بدانید, همین بخش چندنفره که در ابتدا نگرانی بسیاری به همراه آورد بود, در حال حاضر تبدیل به مورد انتظارترین بخش “عروج” شده است. مجموعهی خدایجنگ از معدود فرنچایزهایی است که هرکدام از نسخههایش در بسیاری از زمینهها نسبت به قسمتهای قبلیاش پیشرفت داشته است و دو نسخهای هم که برای کنسول PSP عرضه شدهاند, جز خفنترین بازیهای این کنسول شناخته میشوند. از همین سو, کسی نمیتواند ضعیف بودن “عروج” را نسبت به نسخههای قبلی تحمل کند, حتی اگر آن یک نسخهی فرعی باشد.
همه بازیکنندهها خدایجنگ را با بخش تکنفره جذاب و بزن بزناش میشناسند که داستانی حماسی الهام گرفته شده از خدایان یونانی هم با آن همراه شده, پس نمیتوانند ببینند که ورود بخش چندنفره باعث ضربه خوردن به آن شود. با اینکه نمیتوانیم منکر این شویم که بخش چندنفره به هر حال تاثیر خود را برروی بخش تکنفره میگذارد, اما ویدیوی ۳۰ دقیقهای که به تازگی از جریان گیمپلی بازی منتشر شد, نشان داد که “عروج” هم قصد دارد به سنت نسخههای گذشته این مجموعه فکهایمان را بیاندازد!
مجموعهی خدایجنگ در هر نسخهاش طیف وسیعی از تجربههای بیادماندنیای را به خاطرات گیمی ما اضافه کرده است و هر شماره میزبان تغییرات ریز و درشتی بوده است, اکنون قصد داریم در این مقاله نگاهی به “عروج” بیاندازیم و ببینیم ایندفعه استودیوی سانتامونیکا چه چیزی برایمان ترتیب داده است.
دردهای یک زخم تازه
طی داستانهایی که هرکدام از قسمتهای خدایجنگ تعریف کردهاند, همواره کریتوس را در جستجوی رستگاری و طلب بخشش میبینیم; کریتوسی که قصد دارد از طریق انتقام گرفتن گذشتهی تاریک خود را فراموش و خود را رستگار سازد. با توجه به همین موضوع, تم اصلی قصهی “عروج” هم بر پایهی جستجوی کریتوس برای فرار از چنگال بردگی اریس و آزاد شدن روحش بنا شده است. از لحاظ زمانی داستان عروج به قبل از تمام نسخههای این مجموعه بازمیگردد. جایی که تنها شش ماه از کشته شدن خانواده او و تبدیل شدنش به روح اسپارتا گذشته است. بعد از اینکه اریس او را با کشتن فرماندهی بربرها از دستان مرگ رهایی داد, با متصل کردن “تیغهای آشوب” (Blades of Chaos) به دستان کریتوس, او را به بردگی خود گرفت و از تواناییاش برای از بین بردن شهرها, روستاها و گسترش هرج و مرج استفاده میکرد. تا اینکه در شبی نفرین شده, کریتوس همراه با لشکرش به دهکدهای هجوم میآورد. او با حیلهگری اریس و خشمی که چشمانش را کورکرده بود, خانوادهاش را به قتل میرساند.
بعد از آن شب بود که بدن کریتوس به دلیل نفرین یکی از بزرگان دهکده با خاکستر خانوادهاش برای همیشه به رنگ سفید در آمد تا همواره از گناهی که مرتکب شده آگاه بوده و این حادثه تبدیل به درس عبرتی برای دیگران شود. کریتوس پشیمان و عصبانی اسپارتا را ترک کرده و پیمان خود را با اریس میشکند, اما در میان خدایان قانونی وجود دارد; قانونی که شکستن آن عذاب سنگینی در پی خواهد داشت.
قصهی “عروج” درست از همین جا آغاز میشود, جایی که کریتوس دیگر قصد بندگی اریس را ندارد, اما همه چیز برای او به این سادگیها هم نخواهد بود. هادس (خدای دنیای مردگان) سه الاههی مجازات, عدالت و غذاب (ماگیرا, تیسوفه, آلکتو) را برای دستگیری کریتوس و انتقالش به زندانی که برروی بدن تایتانی بنا شده است, میفرستد. تا باقی زندگی خود را به سختی در همان جا بگذراند. اما همه ما بهتر میدانیم که قدرت خشم کریتوس و کابوسهای ترسناکی که میبیند, چقدر است. ماجراجوییهای جدید کریتوس با فرار او از این زندان آغاز میشود. او ماموریت دارد تا برای شکستن زنجیرهای بردگی اریس, هر سه الاههی انتقام را از بین ببرد, تا در اولین قدم, خود را از زیر بار سنگین بندگی اریس رهایی دهد.
برخلاف تصورهای اوایل رونمایی از بازی, داستان “عروج” چیزی از دیگر نسخههای این مجموعه کم ندارد; انتقام دارد, رستگاری دارد و یک کریتوس خشمگین هم دارد که میخواهد به تمام آنها دست یابد, اما در “عروج” بعضی از این عناصر کمرنگتر یا پررنگتر جلوه میکنند, برای مثال عنصر انتقام جای خود را تا حدودی به تلاش برای آزادی و رستگاری داده است, اما چیز دیگری که پررنگتر شده, روح انسانی کریتوس است. همه ما تاکنون او را در حال قلع و قمع کردن میدیدیم, اما طبق گفتهی سازندگان, در “عروج” با بعد انسانی کریتوس بیشتر آشنا خواهیم شد و نقطهی عطف داستانسرایی “عروج” هم همین موضوع خواهد بود. تنها چندین ماه از مرگ خانوادهاش گذشته و کابوسهای این اتفاق دردناک او را رها نمیکند. از همین سو, نگاه او به انسانهای دیگر با آن چیزی که در نسخههای قبلی دیدهایم تفاوت دارد. کریتوسی که تا قبل از این با لشگرکشی هزاران خانواده را بیپدرو هزاران پدر را بیخانواده کرده, اکنون درک میکند که چه موجود کثیفی بوده است و قصد دارد به هر طریقی جبران کند.
مطمئنا نباید منتظر شگفتیهای بزرگی در جریان داستان “عروج” باشیم. “عروج” فقط قصد دارد,بخشی از زندگی پرفراز و نشیب کریتوس که ناگفته مانده بود را برایمان به تصویر بکشد. بخشی که در حقیقت خط آغازی بوده برای تمام زندگیاش. کریتوس باید با کشتن الاهههای انتقام, خود را آزاد کند, نبردی که برای کریتوس زخم خورده خیلی سخت خواهد بود.
یک عمر رنج و مشقت
بگذارید در همین ابتدا تکلیفتان را با گیمپلی خدای جنگ جدید روشن کنم, “عروج” از همان فرمول آشنا و صدالبته خفن نسخههای قبلی و حتی در بعضی اوقات جذابتر از خدای جنگ ۳ بهره میبرد. هنوز سلاح اصلی کریتوس Blades of Chaosاش است و هنوز دشمنانی چند برابر بزرگتر از شما جلویتان صف خواهند کشید. سیستم مبارزات بازی که به نوعی تبدیل به امضای خدای جنگ هم شده به قوت خود باقی مانده است, هرچند که طراحان سانتامونیکا با ایجاد تغییراتی ریزی در آن, سبب شدهاند تا با مبارزاتی سریعتر و کاملتر رو به رو باشیم. اولین چیزی که به قابلیتهای کریتوس اضافه شده, توانایی استفادهی او از سلاحهای دشمناناش است. کریتوس این توانایی را دارد تا در خلال ضربات شمشیر خودش, اسلحهی دشمنان را هم برداشته و از آن علیه خودشان استفاده کند.
البته مطمئنا کریتوس سلاحهای دیگری را هم در طول بازی به دست خواهد آورد و بااینکه هنوز از هیچکدام از آنها رونمایی نشده اما هنوز طعم خوش سلاحهای کریتوس در خدای جنگ ۳ زیر زبانمان است و مطمئنیم که سازندگان با تجربهای بهتر, برنامهی خوبی در این زمینه برایمان خواهند داشت.
تاکنون هرچه نمایش از بازی دیدهایم, تقریبا با همان دشمنان نسخههای قبلی همراه با تغییراتی در ظاهرشان روبهرو شدهایم, هرچند که هوش مصنوعیاشان دچار ارتقاهای بسیاری شده و اینطور که پیداست, دشمنان در “عروج” با آرایشی هماهنگتر بهتان حمله میکنند. در نهایت تمام اینها باعث شده تا شاهد مبارزاتی برگرفته از همان فرمول قدیمی مجموعه اما با عمقی بیشتر باشیم. مبارزاتی سریعتر, حماسیتر و نفسگیرتر که تمام این صفات را باهم تنها در عنوانی همچون خدای جنگ میتوانید بیابید.
نسخهی اول خدای جنگ برروی PS2 یکی از سینماییترین بازیهای آن زمان بود و میتوانستید از همان سکانس افتتاحیه به این موضوع پی ببرید. این مسئله ادامه پیدا کرد تا به خدای جنگ ۳ رسیدیم و دیدیم که استودیوی سانتامونیکا چگونه تک تک سکانسهای بازی را با فرمول سینماییای که این روزها هم باب شده, مخلوط کرد و معجونی دلنشین از یک عنوان بزن بزن سینمایی را به خوردمان داد. نبرد با غولهای چند صد متری, قاببندیهای سینمایی دوربین, سکانسهای کلیدزنی و… همه از عناصری بودند که شاید در ظاهر جز جزییات محسوب میشدند, اما در باطن باعث شد تا تجربهای بهتر و متفاوتتری از یک عنوان بزن بزن داشته باشیم. حالا در “عروج” این سکانسهای سینمایی و این فرمولِ تبدیل یک عنوان Hack and Slash به یک Hack and Slash سینمایی به بلوغ خود رسیده است و درحقیقت یک لحظه هم از دست این قبیل قاببندیهای سینمایی در امان نخواهید بود!
در دموی ۳۰ دقیقهای که از گیمپلی بازی منتشر شده, به وضوع میبینید که نبرد با یک غول بی شاخ و دم (!) بر روی یک زمین لغزنده چگونه از کار در آمده است, میبینید که زوم های شدید دوربین, سکانسهای کلیدزنی, نماهای عریض از کریتوس, نماهای دوردست وبسیاری از عناصر رایج خدای جنگ چگونه سینماییتر شدهاند. این یکی از نکات مثبت و پیشرفتهای “عروج” نسبت به نسخهی قبل خواهد بود. چیزی لیست بلند بالای دیگری به خاطرات زیبای گیمیتان اضافه خواهد کرد!
در کنار سلاحها, جادوها هم با قدرت در “عروج” حضور دارند. در حال حاضر تنها از دو جادو رونمایی شده. Life Cycle اولین جادویست که برخلاف جادوهای نسخههای گذشته که تنها استفادهاشان به درگیریها خلاصه میشد, در حل معماها هم مورد استفاده قرار خواهد گرفت. استفادهی Life Cycle برروی دشمنان سبب کند شدن حرکات آنها شده و این توانایی را به شما میدهد تا در آن فرصت حسابی از خجالتشان در آیید! اما Life Cycle در حل معماها مقولهای است کاملا پیچیده, که یک نمونهی سادهی آن را هم در دموی E3 2012 بازی شاهد بودیم. دیدیم که کریتوس با استفاده از این جادو توانایی عقب و جلو بردن زمان را دارد و با توجه به همین موضوع آسانسور تخریب شدهی مسیرش را به شکل اولش در می آورد. مسلما سازندگان برنامههای زیادی برایمان خواهند داشت, و براساس این مکانیک معماها و طراحی مرحلههای جذابی تدارک دیدهاند.
اما این تمام ماجرا نیست, یکی دیگر از جادوهای کریتوس یا بهتر است بگویم قدرتهایش مربوط به نوار خشماش میشود. نوار خشمی که دارای چهار عنصر الکتریسیته, روح, آتش و یخ است و ساخته شده تا اکشن بازی را به سطح بالاتری ارتقا دهد. هرکدام از عنصرها قابلیتهای متفاوتی به کریتوس و شمشیرهایش میدهند و استفاده از هرکدام تاثیر متفاوتی بر روی دشمنان خواهد داشت. برای مثال در جریان دموی E3 2012 شاهد بودیم که کریتوس با فعال کردن عنصر آتش به چه حالتی در میآمد و چگونه با فرو کردن شمشیرهای آتشینش در زمین, محیط اطراف خود را به آتش میکشید و برای ثانیههایی با ضربههایش دشمنان را به گلولهای از آتش تبدیل میکرد. بدون شک این قدرت, پتانسیل این را دارد تا تبدیل به یک سیستم متفاوت و کاربردی دیگر در سری خدای جنگ شود و به احتمال فراوان سازندگان دشمنان و مبارزات بسیاری را بر اساس همین عناصر طراحی کردهاند, تا از این راه تغییراتی را در هستهی مبارزات آشنای بازی بدهند.
تاکنون هرچه از گیمپلی و بخش تکنفره “عروج” دیده ایم فوقالعاده بوده است. “عروج” علاوه براینکه به فرمول همیشگی گیمپلی این مجموعه وفادار بوده, آنها را تا حدودی دچار تغییر کرده تا شاهد نوع جذابتری از اکشن ناب این مجموعه باشیم. این در حالی است که نه از دیگر سلاحهای کریتوس اطلاع داریم و نه میدانیم دیگر عناصر جادوی خشم کریتوس چگونه کار میکنند! سنت تعویض کارگردان هم به قوت خود باقی مانده و ایندفعه “تاد پاپی” ایدههای ترسناک خود را به “عروج” آورده است!
تنها خاطرهای از گذشته
کوچ خدای جنگ از PS2 به کنسول جدید سونی PS3 به دلیل قدرت سختافزاری بیشتر آن نسبت به کنسول قبلی و صدالبته موتور پایهای که سالها استودیوی سانتامونیکا در حال طراحی آن بود, سبب شد تا خدای جنگ ۳ تبدیل به یک انقلاب گرافیکی در این مجموعه شود. همانطور که دو نسخهی اول برروی PS2 مرزهای گرافیکی آن کنسول را شکستند, خدای جنگ ۳ هم در حال حاضر جز ترسناکترین بازیهای PS3 در زمینهی گرافیک است. اما این در حالی است که “عروج” هم با دستی پر آمده و آنطور که از تریلرها پیداست, چیزی در این زمینه کم و کسر ندارد. گرافیک “عروج” به شکل قابل تشخیصی نسبت به شمارهی سوم پیشرفتهایی را داشته, که از مهمترین آنها میتوان به سطح توجه طراحان به جزییات لوکیشنها و مدل کریتوس و دشمنان ( به خصوص غولها) اشاره کرد. باز هم قرار است لوکیشنهای خاص و جذاب بازی, تبدیل به عنصری بترکان در خدای جنگ جدید شوند. با توجه به این مسائل دیگر بیانصافی است که بخواهیم در مورد کیفیت بافتها, جلوههای دیداری و فیزیک زیبای بازی حرفی بزنیم. زیرا همه میدانیم که “عروج” قصد دارد مرزهای گرافیکیای که خدای جنگ ۳ به جا گذاشت را کمی دیگر جا به جا کند!
نبرد خدایان
همانطور هم که در ابتدای متن گفتم, بخش چندنفرهی “عروج” سر و صدای زیادی به راه انداخته و هنوز بازی منتشر نشده برای خود طرفداران پر و پا قرصی پیدا کرده است. تمام کسانی که دموی بخش چندنفرهی بازی را تجربه کردهاند, از آن به نیکی یاد کرده و از این گلایه میکردند که چرا تاکنون این بخش در مجموعه خدای جنگ جای نداشته است.
در این بخش که داستان کوچکی را هم روایت میکند, بازیکنندهها در ابتدا چهار کلاس برای انتخاب دارند. چهار کلاسی که هرکدام منتصب به یک خدا میباشد. اریس, هادس, زئوس و پوزیدون چهار کلاس بخش چندنفره را تشکیل میدهند. هرکدام از کلاسها قابلیتها, ویژگیها و استایل مبارزهای منحصر به فردی را دارا هستند. بخش چندنفرهی “عروج” توانایی رندر بازی حداکثر ۸ بازیکننده را دارد,; بازیکنندههایی که هم میتوانند در گروههای چهارتایی وارد نقشه شوند و هم به صورت تکی. بازیکننده در قبال انجام کارهایی همچون کشتن حریفان, پیدا کردن رازهای مخفی نقشه و بهبود یاران خودی امتیاز تجربه کسب کرده و میتواند با استفاده از آن زره, اسلحه و جادوهای جدید خریده و یا قبلیها را ارتقا دهد. اگر سازندگان به خوبی فرمول جذاب اکشنهای بخش تکنفره را در این بخش هم پیادهسازی کنند ( که آنطور که از بازخوردها پیداست ,همین طور هم است), بیشک باید انتظار یک بخش چندنفرهی مفرح و جذاب را بکشیم. هرچند که باید امیدوارم باشیم تا این مسئله تاثیر منفی بر روی بخش تکنفره نگذاشته باشد.
در نهایت, اینطور که از نمایشهای بازی برمیآید, شاهد این هستیم که استودیوی سانتامونیکا چیزی در طراحی “عروج” کم نگذاشته, اما این را هم نباید فراموش کنید که در “عروج” انتظار یک انقلاب را نداشته باشید, “عروج” آمده تا ما را برای ضیافت اصلی ( خدای جنگ ۴) آماده کند, “عروج” میآید تا ایدههایی که به خدای جنگ ۳ نرسیدند را با خود بیاورد, “عروج” قصد دارد برگی از زندگی ناگفتهی کریتوس را ورق بزند. اکشن نفسگیر و حماسی خدای جنگی بازی در راستای دیوانهوارتر شدن مبارزات تغییراتی داشته است. اما بدون شک گل سرسبد “خدای جنگ: عروج” بخش چندنفرهی آن است, بخشی که علاوه بر مجموعهی خدای جنگ, جای خالیاش در دنیای بازیهای رایانهای هم حس میشد. تنها باید این روزهای باقیمانده را هم منتظر ماند و آمادهی عرضهی اولین غول انحصاری سونی در سال ۲۰۱۳ شد.
با تشکر از تمامی کاربران سایت دنیایبازی
نویسنده: رضاحاجمحمدی
خیلی برای متنش زحمت کشیدی.ممنون
عجب بازی خفنی من که پی اس۳ ندارم ولی پسر عمه هام دارم میرم خونشون بازی میکنم!فقط حیف که یکم دوره خونشون!خیلی زحمت کشیدی
=; بازمانده عزیز ولی به غیر از دو سه تا عکس اونقدر چیز خشنی نداشت که بالای ۱۸سال باشه من که ۱۶ سالمه با خیال راحت خوندمش!خسته نباشی خیلی خوب بود.
جدا بدون هیچ دوشواری خوندیش؟!!
عجیبه واقعا …
واقعا لذت بردم و سپاسگزارم بابت تلاش وزحمتی که کشیدی تا ما با خوندش لذت ببریم :X
———–
خدای جنگ همیشه پرچمدار سبک خودش بوده وبعید میدونم کسی باشه که طرفدار این سبک باشه واز این عنوان تمجید نکنه….
۵ نسخه ی مختلف و موفق از سانتمونیکا و ریدی ات داون ما رو با این جنگجو همراه کرده…
در طولی این شماره های متعدد گوش هامون پذیرای موسیقی ها حماسی چشمامون ناظر جلوه های وصف ناپذیر و روح و ذهنمون درگیر یک حماسه و داستان کمنظیر بوده….
همیشه از این بازی لذت بردم وشک ندارم عروج گامی رو به جلو خواهد بود در این سری….
نو آوری های خیلی زیادی در عروج احساس میشه وقطعااااا با اثر تکراری مواجه نخواهیم بود…
——–
به زودی خون به پا خواهد شد…..
—————
SONY make.believe
@Survivor (عاقا رضاحاج محمدی) خیلی ممنون از زحمتی که کشیدید :X . من که تا حالا این بازی رو نرفتم تونستم داستانش رو به طور مختصر متوجه بشم ، متشکر از شما ! :*
به امید روزی که این بازی رو روی پی سی برم !
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
JUST PC ————————> FOREVER
دو نسخه اول رو با EMULATOR بازی کن؛ باور کن تفاوت آنچنانی با این نسخه ندارند اصل ذات و هسته هستش که یکی هستش بین تمامی عناوین این سری!
مجتبی یه بار دو سه سال پیش خواستم بازی کنم ولی هم حالت Slow Motion داشت و هم نمیشد سیوش کنی ! منم اعصابم خورد شد ، بازی رو پاک کردم !
بله ایراد داره هر کدوم از دوستانم که بازی کرده بودن میگفتن اذیت میکنه
———
curunir@
هر شماره ی این سری برا خودش عالمی داره وتجربش برا دوستدارانش الزامیه…
اگه اینطور باشه هر بازی رو یک شماره تجربه کنیم وبقیه رو دیگه بازی نکنیم!
باید تنظیمات امولاتور رو روش کار کنید. با تنظیم دقیق می شه حالتی به وجود آورد که با مشکل کم بازی رو تا آخر رفت و ازش لذت برد.
دوست عزیز . واقعا خیلی خوب و کامل بود و تمامشو با لذت خوندم چون عاشق این بازیم و خسته نباشی .
و حرکات صورت حتی بهتر از نسخه ی قبلی کار شده بود .
در آخرین اخباری که از این بازی دارم هزینه ی ساخت این بازی بیش از GOW 3 شده و خیلی هم دارند براش زحمت میکشند که ۲ روز پیش هم سونی ۸ دقیقه از بخش موشن کپچر این بازی گذاشته بود که اتفاقا یکی از بازیگرها بازیگر نقش joel در TLOU یعنی Troy Baker بود
بهترین عیدی امسال برای من این بازیست :X
________________
SONY make.believe
دو نسخه اول رو با PS2 پسر عموم بازی کردم؛ بازی های خوبی بودن؛ هر وقت یه ترلر از این بازی می بینم تفاوت های زیادی با نسخه دوم حس نمی کنم؛ اما در کل بازی خوبی هستش؛
کسانی که AGE OF MYTHOLOGY. رو بازی کردن از نحوه استفاده سازندگان آن عنوان از خدایان باستان مطلع هستند، به شخصه خیلی از آن نحوه راضی بودم اما در خدای جنگ خدایان تنها قربانیان کریتوس هستند؛
ممنون از نویسنده ی عزیز!انصافا که زحمت میکشید.
ممنون از نویسنده گرامی …
معلوم است حسابی برای این متن زحمت کشیده شده است چون عجیب بر دل نشست …
میزان خشونت خونم شدیدا کاهش یافته است . یک کریتوس لازم است تا این میزان را به حداکثر مقدار خودش برساند :X
—————————-
SONY make.believe
خواندن این متن برای افراد کمتر از ۱۸ سال توصیه نمیشود ! :-| یعنی چی اخه !؟
من که خوندم به هر حال عالی بود ولی متاسفانه نمی تونم بازی کنم.شاید در آینده ای نه چندان دور … شماره سوم رو که بازی کردم فوق العاده بود.
کاش واسه PC هم میومد :((
مرسی از دوست خوبم رضای عزیز به خاطر زحمتش برای این پیش نمایش :X
واقعا پیش نمایش کاملی بود
———————————-
SONY make.believe
ممنون بابت پیش نمایش . واقعا کامل و جامع بود …
در ضمن مثبت ۱۸ … :lol:
________________
آروین از pc $
یعنی یکی از آرزوهام اینه که این بازی رو رو پی سی بدون هیچ ایرادی بازی کنم
دیگه نمیتونم صبر کنم یا یه پی اس میگیرم یا میرم تو کلوپ بازی میکنم :-| :cry:
___________
به خاطر متن خوب و زحمت زیادی که کشیدین واقعا ممنون :wink:
برو PS3 بخر پسرم، PC از این بازیا نداره و نخواهد داشت
پدر جون خودت میدونی که پی سی از همه کنسول ها سرتر هست خوب میدونی
B-)
اون که صد در صد، بر منکرش لعنت (انکار کنید بن شوید!) ولی برتریهای PC به خاطر بازی به دست نیومده. تصور کن روزی رو که بازیهای انحصاری رو از PS3 بگیرن و مولتی کنند! چه بلایی سر این کنسول میاد؟ حالا همین تصور رو برای PC هم داشته باش! اگه محبوب تر نشد … بیا بزن.
آقا سعید باو مایه غلطی کردیم یهو مارو بن نکنی ها حرف شما هم متین و کاملا صحیح میباشد( :lol: )
نمیدانم تازگیها هر کس در این سایت نقد مینویسد همش از نقد یک نفر تقلید میکنند…..از دوستان کسی تا به حال به این موضوع توجه کرده؟؟/ فکر کنم همه فهمیده باشند
آخه مشکل اینجاست این الان نقد نیست،پیش نمایش هست :-|
نمیشه برای بازیای که هنوز نیومده نقد بنویسن :-s
———————————
SONY make.believe
تا حدودی اره قبل از انتشار میرن لینک preview یک سایت رو ور میدارن کپی میکنن بعد از منتشر شدن نمرات میرن یک review ور میدارن.
به جز The Last of Us فکر کنم امسال یکی از انحصاری های ps3 که نمرات بالا بگیره همین عروج هستش چون گیم اسپات که توی این چند سال اینقدر انحصاری های ps3 رو سرکوب کرد این بازی رو اولین بازی coming soon خود قرارداده پس طرفداران ps3 می تونن به یک بازی انحصاری با نمرات بالا امیدوار باشند.
تو این چند سال کدوم انحصاری ها رو دقیقا ؟!
نینوکونی که آخریش بود رو که ۹ داد , journey هم که ۹ داد و U3 هم که ۹ داده بود , U2 هم که ۹.۵ داده بود , GOW 3 هم که ۹ داده بود و کیلزون ۲ و رزیستنس ۲ هم که ۹ , اینفیمس ۱ هم که ۹ , MGS4 هم که ۱۰ ! لیتل ۱ و ۲ هم که ۹ و چند تا ۹ دیگه مثل دیموس سولز و … دیگه ۸.۵ ها رو نگم دیگه …
بابا علی یه اشتباهی کرد ببخشش!
امسال هم که جورنی رو بهترین بازی سال کرد
همونطور که دو سه سال پیش دمونسولز رو کرده بود بازی سال!
The End of PS بر خلاف انتظارت باید بگم که از اون حرفا زدی ها و همچنین شما اقای victor hogo
در نگاه کلی اره ولی در مقایسه با xbox کاملا مشخصه که خیلی تبعیض قایل شده بیا اینم این همه مثال برات میارم که ببینی نمرات بازه های xbox توی گیم اسپات بالاتر از متاکرایتیک و برای ps3 کاملا برعکس:
U3 متای ۹۲ گیم اسپات ۹…۲ نمره پایینتر
GeoW3 متای ۹۱ گیم اسپات ۹.۵…۴ نمره بالاتر
GoW3 متای ۹۲ گیم اسپات ۹…۲ نمره پایینتر
Halo Reach متای ۹۱ گیم اسپات ۹.۵…۴ نمره بالاتر
LBP1 متای ۹۵ گیم اسپات ۹…۵ نمره پایینتر!!
LBP2 متای ۹۱ گیم اسپات ۹…۱ نمره پایینتر
Forza 3 متای ۹۲ گیم اسپات ۹.۵…۳ نمره بالاتر
journey متای ۹۲ گیم اسپات ۹…۲ نمره پایینتر
Super Meat Boy متای ۹۰ گیم اسپات ۹.۵…۵ نمره بالاتر
Halo 4 متای ۸۷ گیم اسپات ۹…۳ نمره بالاتر
Fable Journey متای ۶۱ گیم اسپات ۸…۱۹ نمره بالاتر!!!
و..و..و..بازم هستن حوصله ندارم بنویسم
البته تو هم میتونی مثال اینجوری برام بیاری ولی بهت قول میدم این همه نمیشن.
اونجوری میشه گفت ولی گفتی سرکوب انگار به همه ۶ و ۷ داده !! در کل این سایت رند نمره میده مثلا ۹ یا ۹.۵ دیگه ۹.۲ نداره مثلا ! اونقدرها هم حالا مهم نیست چون بالاخره ۹ به بالا حتی ۸ به بالا نمره ی خیلی خوبیه ولی مثال برعکسم هست مثلا همین ni no kuni یا رزیستنس ۲ یا اینفیمس ۱ و mgs4 و پارسال wonder book که ۸ داد ! اوجوری ها هم نیست دیگه …
هی. :(( دیموس. :sad:
تو بخش مولتی اگه امکانش برام فراهم شد و تونستم بازی کنم جنگجویی که درست میکنم رو قهرمان پوسایدن میکنم.مرا با آن ۳ تا جوج دیگر کاری نیست!
______________________________
Copyright © ۲۰۰۹-۲۰۱۳ MEA Co. All rights reserved :arrow:
انجمن حقوق بگیران مایکروسافت
خیلی خیلی عاااااااااااااالیییییییییییی …………………………….. :mrgreen:
خیلی منونم از نویسنده عزیز این مطلب،
خدای جنگ بهمراه دویل می کرای یک استاندارد برای سبک هک ان اسلش محسوب میشن که هر دو باز یهای فوق العاده ای هستند.
_______________________________
۲ نکته بابت بهتر شدن نوشته هات بهت میگم عزیز که امید وارم باهام موافق باشی :
۱- استفاده از کلماتی مانند خفن و بکش بکش در چنین نوشته هایی باعث میشه که خواننده اون حسی که به جدی بودن مطالب داره رو از از دست بده تا حدودی
۲-زمانی که میخوای یک متن رو شروع کنی به نوشتن،مدام به پایان مطلب فکر نکن و با ذهنی آزاد قدم به قدم جلو برو،فکر کردن به انتهای سفر،لذت سفر رو میگیره
ممنون از نظرات همه…
————————–
ممنونم از نکتهها…… اما دقیقا من از این طور کلمات استفاده میکنم که حس جدی بودن به خواننده دست نده و متن خسته کننده نشه… منبع الهام ام هم خود نشریهی دنیای بازی و رویکرد استاد طه رسولی است…
در مورد نکته دوم هم دقیق نفهمیدم چی شد؟!!! ولی باشه…
————————–
باز هم ممنون از همه
EXCELLENT
ممنونم …
با خوندن این متن اشتهام واسه این شاهکار چندین برابر شد! :X
تشکر رضا جان.
سونی خوب دارد این بازی را میچلاند!
thank u
ته بازی سر تر نداره